Uniswap vermeldde 1.000 nieuwe tokenparen

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on sep 10, 2020
  • Uniswap heeft in de loop van één week 1.000 nieuwe tokenparen toegevoegd.
  • De beurs noteerde gemiddeld 150 paren per dag, met een record van 220 tokens.
  • Hoewel er voordelen zijn kan het ontbreken van poortwachters resulteren in een slechte tokenlijst.

Een groot DeFi-project en een toonaangevende DEX, Uniswap, hebben onlangs een behoorlijke token-listing gehad. De beurs heeft de afgelopen week ongeveer 1.000 nieuwe handelsparen toegevoegd. Hoewel dit in eerste instantie een goede zaak lijkt, is het een feit dat veel van de vermelde paren van twijfelachtige kwaliteit zijn.

Uniswap voegt 1.000 nieuwe tokenparen toe

De DeFi-rage gaat zonder pauze door, ondanks het feit dat veel van zijn tokens de afgelopen week enorme prijsdalingen hebben gezien. Tegelijkertijd begon Uniswap steeds meer tokenparen op te sommen, en bereikte uiteindelijk maar liefst 1.000 nieuwe paren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bedrijf heeft sinds het begin van de maand elke dag ongeveer 150 nieuwe paren vermeld. De beweging signaleert hoe populair de toestemmingloze token creaties zijn, mogelijk gemaakt via de Uniswap’s token fabriek .

Afgelopen zondag bereikte de uitwisseling een record door 221 paren op één dag te creëren, zoals Dune Analytics meldde.

Zoals gezegd, zien sommigen de nieuwe ontwikkeling als een goede zaak. Een van die personen is Jack Purdy, een gedecentraliseerde financiële analist die voor Messari werkt.

Uniswap biedt 10 keer meer paren dan Binance

De inspanningen van Uniswap brachten het totale aantal ondersteunde tokenparen naar 8.278, wat 90% meer is dan de situatie van 30 dagen geleden. Ondertussen zijn dit bijna 10 keer meer handelsparen dan wat de grootste gecentraliseerde beurs ter wereld, Binance, te bieden heeft.

Binance heeft slechts 838 paren en in de afgelopen maand heeft de uitwisseling slechts 15 nieuwe tokens toegevoegd.

Uniswap zag ook een ontwikkeling op het gebied van handelsvolume, met name in de afgelopen vier maanden. De stijging van het volume was met name merkbaar voor vier specifieke tokens, waaronder USDT, USDC, SushiToken en Wrapped Ether, die alle vier zag een volume van meer dan $ 50 miljoen.

Een ander ding dat Purdy opmerkte, is dat veel waardeloze tokens en zelfs tokens die regelrechte oplichting zijn, waarschijnlijk worden vermeld, dankzij het feit dat er geen poortwachters zijn die token-vermeldingen zouden goedkeuren of weigeren. Vanuit dit oogpunt is de lijst met tokens een zeer slechte zaak die uiteindelijk een grote tegenvaller zou kunnen zijn voor DeFi, of zelfs voor de hele crypto-industrie.

Uniswap herkende dit probleem zelf al in augustus en sprak erover in een blogpost .

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld