USD/CNY: Yuan stijgt met positieve Chinese detailhandel

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 15, 2020
  • De USD/CNY daalde naar het laagste niveau sinds mei 2019.
  • De detailhandelsverkopen in China werden dit jaar voor het eerst positief.
  • De industriële productie, het werkloosheidspercentage en de investeringen in vaste activa waren positief.

Het USD / CNY paar daalde naar het laagste niveau sinds mei 2019 toen de markt reageerde op een reeks sterke economische cijfers uit China. Het paar handelt op 6.7860 en staat aan zijn achtste opeenvolgende weken in het rood. Het is in 14 van de afgelopen 16 weken gedaald.

USD/CNY
USD/CNY valt na sterke economische cijfers

China meldt sterke economische gegevens

De Chinese economie is begin dit jaar teruggekeerd van een diepe krimp. De economie groeide in het tweede kwartaal met 3,2%, terwijl andere landen zoals de VS, het VK en de eurozone hun ergste groeivertraging in decennia vertoonden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De economie van het land blijft zich in het derde kwartaal herstellen. Volgens het statistiekbureau van het land werden de detailhandelsverkopen dit jaar in augustus voor het eerst positief. De omzet steeg met 0,5% na een daling met 1,1% in de voorgaande maand. Analisten verwachtten dat de omzet met slechts 0,1% zou stijgen. De omzet werd gedreven door een stijging van 25,1% in communicatieapparatuur en 11,8% in auto’s. Toch daalden de verkopen met 8,6% in de eerste acht maanden van het jaar.

Andere gegevens toonden aan dat het werkloosheidspercentage in augustus verbeterde tot 5,6%. Dat was 0,1% beter dan vorige maand. Daarentegen daalde het werkloosheidspercentage in de VS in die maand tot 8,4%, terwijl het EU-percentage boven de 7% ligt.

De USD/CNY reageerde ook op sterke industriële productiegegevens. Volgens het bureau is de industriële productie in augustus met 5,6% gestegen. Dat was beter dan de stijging van 4,8% vorige maand. Het was ook beter dan de 5,1% die analisten hadden verwacht. De productie steeg van januari tot augustus met 0,4%.

De beleggingen in vaste activa daalden met 0,3%, wat beter was dan de eerdere daling van 1,6% en de consensusschattingen van 0,4%. Dit getal meet de hoeveelheid geld die bedrijven hebben geïnvesteerd in vaste activa zoals machines en gebouwen.

De cijfers die vandaag zijn vrijgegeven, laten zien dat de Chinese economie op volle toeren draait. Het heeft dit bereikt door de vroege maatregelen die de regering heeft genomen om de ziekte in te dammen.

Technische vooruitzichten USD/CNY

USD/CNY
USD/CNY technische analyse

Het USD / CNY paar handelt op 6.7860. De wekelijkse grafiek laat zien dat het paar in een scherpe daling zat nadat het het hoogste punt van dit jaar had bereikt op 7.1775. De prijs is onder het Fibonacci-retracementniveau van 38,2% gezakt. Het ligt ook onder de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 50 en 100 dagen. Ook is de RSI opgeschoven naar het oversoldniveau van 23. Daarom lijkt het alsof bears de volledige controle hebben, wat betekent dat het paar waarschijnlijk zal blijven dalen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld