De Bahama’s willen in oktober de “Sand Dollar” uitrollen

Geschreven door: Ali Raza
september 16, 2020
  • De Central Bank of Bahamas zal haar cryptocurrency volgende maand al uitrollen.
  • Gebrek aan bankdiensten in afgelegen gebieden maakte de CBDC noodzakelijk.
  • De testfase van de “Sand Dollar” begon in 2015 en werd als succesvol beschouwd.

De Centrale Bank van de Bahama’s heeft plannen opgesteld om zijn digitale valuta in het hele land uit te rollen. Nu dit plan volledig is vastgesteld, zullen de Bahama’s ernaar streven het eerste land ter wereld te zijn met een door de staat gesteunde e-valuta. De centrale bank van het land heeft ook plannen afgerond om vanaf volgende maand een door de centrale bank uitgegeven cryptocurrency te lanceren.

De digitale valuta zal meer geldparticipatie aanmoedigen

Chaozhen Chen, assistent-supervisor van eSolutions bij de bank, onthulde dat de door de overheid gesteunde cryptocurrency bekend zal staan als “Sand Dollars”. Het doel van de lancering van de cryptocurrency is volgens Chen om de monetaire participatie te verbeteren, vooral in de afgelegen gebieden van het eiland.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hij zei: “Veel inwoners van die meer afgelegen eilanden hebben geen toegang tot digitale betalingsinfrastructuur of bankinfrastructuur. We moesten de inspanningen en de oplossing echt aanpassen aan wat we als soevereine natie nodig hebben.

Een uniek kenmerk van de Sand Dollar is het feit dat iedereen de overschrijvingen kan doen zolang ze een smartphone hebben. Dat betekent dat het meer geld toevoegt, aangezien meer dan 90% van de bevolking van de Bahama’s een smartphone bezit of toegang heeft tot een smartphone, merkte Chen op.

Chen heeft niet nagelaten te vermelden dat zowel de Bahama’s dollar als de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) aan dezelfde richtlijnen zullen worden onderworpen. Hij zei dat het ken-uw-klant-beleid en de verdediging tegen het witwassen van geld zullen worden toegepast op de rekeningen die de virtuele valuta zullen gebruiken.

Naarmate de behoefte van de bevolking van de Bahama’s aan digitale valuta toeneemt, is de bank van plan nieuwe digitale valuta te ontwikkelen om aan die behoeften te voldoen. De CBDC zal samen met de Bahama-dollars worden uitgerold om de mogelijke invloed op de financiële voorziening te minimaliseren.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Door een gebrek aan adequate bankdiensten ontstond er behoefte

Het plan om een CBDC te lanceren door de Centrale Bank van de Bahama’s werd aanvankelijk onthuld in juni 2018. Dit was nodig omdat verschillende banken rond de kleinere eilanden hun operationele netwerk inkortten, waarbij de meeste gemeenschappen werden getroffen.

Veel van de banken trokken zich terug uit de gemeenschappen als gevolg van hun inkrimping, waardoor de gemeenschappen geen goede bankdiensten meer hadden. Dit bracht de behoefte aan een alternatieve methode voor inwoners van dergelijke gemeenschappen met zich mee om financiële diensten te krijgen, wat de aanleiding was voor de ontwikkeling van Bahama’s CBDC.

Het “Sand Dollar” project werd uitgebracht in 2015, waarbij elke Sand Dollar dezelfde waarde had als de Bahama-dollar. Hoewel in de proeffase slechts 48.000 Sand Dollars werden vrijgegeven, werd deze als succesvol beschouwd.