Sberbank werkt samen met Komgo voor zijn blockchain platform

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket, snooker en… read more.
on sep 16, 2020
  • Komgo gebruikt technologie waarmee gebruikers veilige gegevens kunnen uitwisselen.
  • Het zal helpen bij het versnellen van grote transacties.
  • Sberbank is nu de eerste in Russische bank die een financieel blockchain-platform gebruikt.

Sberbank Switzerland AG heeft een deal getekend om de blockchain-financieringsdienst van het Zwitserse handelsfinancieringsplatform Komgo te gebruiken. Vertegenwoordigers van Sberbank onthulden dit partnerschap met Komgo en zeiden dat het partnerschap de toegenomen digitalisering van handelsfinanciering zal aanpakken.

“In de afgelopen jaren is de digitalisering van handelsfinanciering dramatisch versneld, in overeenstemming met de behoeften van marktspelers”, zei hij. Kravchenko voegde ook toe dat het partnerschap met Komgo de operationele efficiëntie van Sberbank zal verhogen.

De versnelling van handelsfinancieringstransacties

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Zoals eerder gemeld, is Komgo een gedecentraliseerde startup voor handelsfinanciering die een platform ontwikkelt voor handelsfinanciering van grondstoffen met behulp van de Ethereum blockchain-technologie.

Een voordeel van de technologie is de versnelling van handelsfinancieringstransacties. Het helpt ook bij het gemakkelijk volgen van een deal door belanghebbenden.

Het bedrijf is de afgelopen tijd serieus betrokken geweest bij de blockchain-industrie. Vorige maand begon Sberbank samen te werken met S7 Airlines, een topluchtvaartmaatschappij gevestigd in Rusland. De samenwerking was om een ticketsysteem aan te bieden op basis van blockchain-technologie.

Volgens de aankondiging tijdens de start van het partnerschap, zal blockchain-technologie het ticketingsysteem in de luchtvaartsector helpen stroomlijnen. Sberbank heeft ook overwogen om zijn stablecoin, die in dezelfde verhouding wordt gewaardeerd als de Russische roebel, uit te rollen.

Een betere oplossing voor snellere transactiesnelheid

Het Komgo-platform biedt een overvloed aan oplossingen om transactiesnelheid te verhogen en handelsfinanciering tussen deelnemers te vergemakkelijken.

Het maakt gebruik van blockchain-technologie die de belanghebbenden de kans geeft om hun deals in realtime te controleren, wat de transparantie biedt die nodig is voor de handel in grondstoffen.

Chief Executive Officer van Kompo Souleima Baddi gaf commentaar op het partnerschap door toe te geven dat het partnerschap van Sberbank een belangrijke stap is voor de groei van Kompo. Hij zei dat de alliantie een nieuwe vertrouwenslaag aan zijn digitale netwerk had toegevoegd door belangrijke geografische markten voor zijn gebruikers te ontgrendelen.

Baddi verklaarde dat het bedrijf enthousiast is over de deal met Sberbank, die transacties sneller, efficiënter en veiliger zal maken.

Sberbank is nu de eerste Russische bank die blockchain-technologie gebruikt

Met deze deal is Sberbank de eerste Russische bank die een financieel blockchain-platform gaat gebruiken om transacties te faciliteren. Het doel is om transacties makkelijker te maken met behulp van blockchain-technologie.

Met deze samenwerking kunnen andere banken in Rusland binnenkort in de voetsporen treden van Sberbank door samen te werken met blockchain-gebaseerde platforms om transacties te faciliteren. Het laat ook zien dat blockchain nu algemeen wordt aanvaard als een veiligere en efficiëntere methode om transacties te vergemakkelijken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld