Het nieuw gelanceerde UNI-token ziet een enorme vraag

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket, snooker en… read more.
on sep 17, 2020
  • Uniswap lanceerde onlangs zijn governance-token, dat enorm veel aandacht trok.
  • Een aanzienlijk deel van de token werd verdeeld onder degenen die het wilden.
  • Het Ethereum-netwerk vertraagde, terwijl de gaskosten opnieuw omhoogschoten vanwege de vraag.

Een DeFi-project Uniswap lanceerde slechts enkele uren geleden zijn governance-token, UNI. Meteen daarna werd het token genoteerd op Binance, terwijl de cryptogemeenschap zich haastte om de nieuw gelanceerde zeer populaire munt te krijgen.

Enorme vraag naar de munten van DeFi’s populairste project

Zodra het team van Uniswap zijn aankondiging op Twitter deed, begon het een stortvloed aan likes te zien, met meer dan 1,2 duizend likes in slechts anderhalf uur. Op het moment van schrijven heeft de aankondiging meer dan 2,8k vind-ik-leuks, en naarmate de dag vordert, komt er waarschijnlijk meer.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Meer dan dat, het lijkt erop dat meer dan 150 miljoen tokens, dat is ongeveer 15% van het totale aanbod, beschikbaar kwamen voor gebruikers. Iedereen die dat wil, kan de tokens claimen, wat een van de beste token-distributies is die ooit is gezien, volgens Kain Warwick, de oprichter van Synthetix.

Het nieuws verspreidde zich snel en in slechts drie uur tijd claimden meer dan 13.000 Uniswap-gebruikers 400 gratis tokens. Dit is nauwelijks een verrassing, aangezien het aantal tokens per gebruiker $ 1.344 is tegen de huidige prijs.

Deze grote vraag naar UNI-tokens had ook een behoorlijk effect op het netwerk van Ethereum. De kosten schoten opnieuw omhoog, met alleen al de afgelopen uren meer dan $ 650.000 uitgegeven aan UNI-gerelateerde vergoedingen. Ondertussen werd het netwerk zelf extreem traag en overvol,

Zoals gezegd, duurde het niet lang voordat Binance Exchange de munt noteerde, gevolgd door FTX en KuCoin.

Details over de toekomst van UNI

UNI-tokens zullen hun distributie de komende vier jaar voortzetten, met in totaal een miljard tokens die gedurende deze tijd worden vrijgegeven. 40% gaat naar de investeerders, adviseurs en teamleden zelf. Ondertussen gaat 60% naar de gemeenschapsleden van het project. Daarna zal het project een inflatiepercentage van 2% per jaar zien.

Een ander ding om op te merken is dat het beheer van Uniswap onmiddellijk live zal zijn, hoewel de controle van de gemeenschap over de kas 30 dagen vertraging zal oplopen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld