Blockchain Capital sluit zich aan bij Facebook’s Libra Association

Geschreven door: Jinia Shawdagor
september 19, 2020
  • Blockchain Capital zal diepgaand inzicht brengen in de vereniging.
  • Libra Association heeft de afgelopen maanden ook een reeks benoemingen gedaan.
  • De mede-oprichter van Blockchain Capital verliet ook de klantengroep van UBS.

Non-profitorganisatie, Libra Association, heeft Blockchain Capital verwelkomd als haar nieuwste lid. Volgens een officiële verklaring van de vereniging op 18 september zal de beleggingsonderneming toetreden tot de vereniging die als missie heeft om een beter wereldwijd betalingssysteem op te bouwen.

Blockchain Capital past in de missie van de vereniging om innovatie in de financiële sector te bevorderen. Bart Stephens, de Managing Director van Blockchain Capital, zei tijdens zijn commentaar op het nieuws:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“We zijn vereerd om lid te worden van de Libra Association en geloven diep in de missie om een rechtvaardiger betalingssysteem te creëren. Het gebruik van blockchaintechnologie om financiële toegang te verbeteren en innovatie te bevorderen, vormde de kern van de portfoliostrategie van Blockchain Capital.”

Dante Disparte, de vice-voorzitter en hoofd beleid bij de vereniging, is ook blij dat Blockchain Capital nu lid is van de machtige vereniging. Hij beweerde,

“Als lid van de Libra Association brengt Blockchain Capital diepgaand inzicht in de sector en een dynamisch netwerk van supporters terwijl we werken aan het bouwen van een op blockchain gebaseerd betalingssysteem dat verantwoorde innovatie van financiële diensten ondersteunt.”

Leiderschapsbenoemingen bij Libra Association

Bovendien heeft de vereniging onlangs benoemingen van leidinggevenden aangekondigd van verschillende professionals om de doelen van de organisatie te bereiken. James Emmett, een financiële dienstverlener, werd aangesteld als algemeen directeur van Libra Networks. In augustus werd Steve Bunnell benoemd tot Chief Legal Officer van de vereniging, terwijl Sterling Danes in juni tot Chief Compliance Officer werd benoemd.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Over Libra Association

De organisatie, waarvan Stuart Levy de Chief Executive Officer is, werd opgericht om het Libra Project aan te sturen om de mensen een flexibele en ongecompliceerde wereldwijde financiële infrastructuur te bieden. Het bestaat uit een onafhankelijk governancesysteem dat een raad van bestuur omvat. Leden nemen deel aan kritische besluitvorming over het Libra Network en voeren ook de validatorknooppunten uit.

Over Blockchain Capital

Blockchain Capital is een toonaangevende onderneming met meer dan 90 bedrijven in zijn indrukwekkende portfolio. Het heeft meer dan $ 300 miljoen aan activa in beheer met een team van negen toegewijde professionals. Toen het bedrijf toetrad tot de Libra Association, onthulde zijn managing partner en mede-oprichter, Bart Stephens, dat hij was ontslagen uit de klantengroep van UBS.