Dagelijkse transacties van Ethereum breken record van 2018

Geschreven door: Ali Raza
september 19, 2020
  • Het netwerk van Ethereum zag onlangs een recordaantal dagelijkse transacties.
  • De stijging werd veroorzaakt door de explosie van de DeFi-sector.
  • Naast transacties zag Ethereum ook een sterke stijging van de kosten.

De DeFi-boom bracht alle aandacht van de crypto-industrie naar de blockchain van Ethereum, terwijl investeerders zich haastten om de nieuwste en meest populaire projecten te vinden om in te investeren. De interesse is zo enorm gestegen dat de blockchain van Ethereum zojuist een nieuwe ATH heeft geregistreerd in termen van dagelijkse transacties.

Volgens gegevens van de grote Ethereum-browser, Etherscan, werd het hoogste aantal dagelijkse transacties in de geschiedenis van Ethereum twee dagen geleden geregistreerd, op 17 september.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het nieuwe record werd bereikt, zoals voorspeld, en het kwam nadat de dagelijkse transacties in slechts 24 uur 1.406.000 bereikten. Eerder bedroeg het grootste aantal dagelijkse transacties 1.350.000, en het vond plaats op 4 januari 2018, slechts een paar weken voordat de grootste bull-run in de cryptogeschiedenis was afgelopen en de beruchte cryptowinter begon.

Nu veroorzaakte de DeFi-rage (gedecentraliseerde financiën) een nieuwe mijlpaal voor de blockchain van Ethereum.

De nieuwe grote cryptotrend blijft zonder pauze groeien

Zoals velen waarschijnlijk al weten, explodeerde de DeFi-sector van de crypto-industrie eerder in 2020, en de stijging is nog steeds gaande tot op de dag van vandaag.

In augustus van dit jaar slaagde de DeFi-sector erin om meer dan $ 9 miljard aan totale waarde vast te leggen (TVL). Op het moment van schrijven is dat bedrag volgens DefiPulse slechts iets hoger, namelijk 9,35 miljard dollar. Momenteel is Uniswap het meest dominante project, met $ 1,81 miljard, gevolgd door Aave ($ 1,31 miljard) en Maker ($ 1,10 miljard).

De DeFi-rage zorgde er zelfs voor dat enkele van de grootste uitwisselingen, zoals OKEx en Binance, snel begonnen met het aanbieden van DeFi-tokens .

Terwijl de DeFi-beweging zich begint te verspreiden naar andere blockchains, is het ook ontstaan op het netwerk van Ethereum, waar het nog steeds het sterkst is.

De golf van transacties bracht ook het bewustzijn terug van de nog onopgeloste schaalbaarheidsproblemen. Niet alleen werd het netwerk van Ethereum vertraagd, maar de transactiekosten – de zogenaamde gasprijzen – stegen tot recordhoogtes.

Op 1 september verdienden ETH-mijnwerkers alleen al een recordbedrag van een half miljoen aan vergoedingen. Gisteren, 18 september, zijn de transactiekosten binnen het netwerk zelfs nog hoger gestegen, tot bijna $ 1 miljoen per uur.