Dash’s nieuwe platform zorgt voor een transformatie

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on sep 19, 2020
  • Dash staat op het punt een grote transformatie naar een gedecentraliseerde cloud te zien.
  • De verschuiving maakt deel uit van een vijfjarenplan.
  • Door een combinatie van functies werkt het platform als een cloudservice.

De betalingsgeoriënteerde privacymunt Dash (DASH) brengt zijn nieuwe platform naar voren waarmee gebruikers gegevens binnen zijn netwerk kunnen opslaan. De verhuizing verandert het project in een soort gedecentraliseerde clouddienst en opent deuren naar nieuwe mogelijkheden en use cases.

Dash rolt Dash Platform uit

Het lanceren van dit platform staat al heel lang op Dash’s to-do-lijst – vijf jaar zelfs. In 2015 kondigde het project ‘Dash Evolution’ aan, een programma waarmee het uiteindelijk zou kunnen evolueren en nieuwe functionaliteiten zou krijgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De lancering van het Dash-platform is de eerste grote stap in de richting van dat doel en het zal vier nieuwe functies bieden. Die omvatten een Dash Drive, een gebruikersnaamlaag of DPNS, een DAPI (gedecentraliseerde API) en ten slotte DPP of Dash Platform Protocol.

Bovendien deelde Mark Mason van Dash details over het idee om Dash in een cloud-achtige service te veranderen. Hij zei dat het platform eigenlijk een applicatieontwikkelingsplatform is, dat gebruik zal maken van het masternode-netwerk en de blockchain van het project. Het zal dit doen door een P2P-netwerk te transformeren zoals het nu is, in een gedecentraliseerde cloud.

Hoe werkt het allemaal?

Met de wijziging krijgen de klanten van het project de mogelijkheid om apps via de DAPI op het platform te integreren. Tegelijkertijd stelt Dash Drive klanten in staat om gegevens te verzenden, op te slaan en op te halen, de blockchain te doorzoeken en alles te doen met een zeer eenvoudige interface.

Ondertussen geniet het platform van alle beveiliging en toegang van een volledig knooppunt. Er zijn geen extra kosten of onderhoud om de gebruikers verder te belasten.

In eerste instantie werkt het platform als een DBaaS (Database-as-a-Service). In principe biedt het platform alle services die in gecentraliseerde clouds worden gezien, maar het zal volledig gedecentraliseerd zijn.

Het zal ook gebruikersnamen hebben die door mensen kunnen worden gelezen dankzij de DPNS.

Het einddoel is om crypto-acceptatie via een vertrouwde interface te pushen, terwijl de decentralisatie behouden blijft.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld