CIA toont grote interesse in crypto en blockchain

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on sep 23, 2020
  • De CIA heeft onlangs een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum gelanceerd.
  • CIA Labs zal zich richten op opkomende technologieën.
  • CIA Labs zal ook bepaalde stimulansen bieden die topontwikkelaars naar het bureau moeten trekken.

De crypto-industrie heeft een groeiende populariteit in de Verenigde Staten gekend en de belangstelling leek omhooggeschoten nadat de Comptroller of the Currency banken toestond cryptocustody aan te bieden. Nu lijkt zelfs de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) een diepe interesse in deze opkomende technologieën te hebben ontwikkeld.

CIA lanceert CIA Labs

De CIA heeft onlangs een nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling gelanceerd, CIA Labs genaamd, die onderzoek en tests zal uitvoeren om moderne problemen aan te pakken. Als zodanig bevindt CIA Labs zich ook in een perfecte positie om onderzoek te doen naar andere technologieën die zijn bedoeld om deze problemen op te lossen, waarbij crypto en blockchain schijnbaar de eerste op de lijst zijn.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De nieuwe R&D-hub wordt ook bevestigd als het nieuwste lid van het Federal Laboratory Consortium of Technology Transfer. Dit is een landelijke organisatie die bestaat uit meer dan 300 laboratoria, agentschappen, onderzoekscentra en dergelijke.

Door dit lidmaatschap kan CIA Labs samenwerken met experts uit verschillende industrieën, kennis en informatie delen, nieuwe problemen aanpakken en meer.

Onderzoek doen en ontwikkelaars aantrekken

Blockchain-technologieën zullen, zoals gezegd, als een van de eersten worden onderzocht, maar het is verre van het enige belang van CIA Labs. In plaats daarvan is het onderzoekscentrum ook van plan om de AI, kwantumcomputing, augmented reality, machine learning, biowetenschappen en meer aan te pakken.

Bovendien zullen CIA Labs de officieren van de Central Intelligence Agency voor het eerst patenten op hun werk laten indienen en zelfs een bepaald percentage van de winst ontvangen.

Dit heeft een bijkomend doel, zoals onthuld door de CIA’s Dawn Meyerriecks. Dat doel is om topontwikkelaars op het gebied van wetenschap en technologie aan te trekken en hen te overtuigen om zich bij het bureau aan te sluiten. Meyerriecks merkte op dat er in de loop der jaren nogal fenomenale innovaties van het bureau kwamen. Nu CIA Labs eindelijk is gelanceerd, kan dit doorgaan en zal het bureau in een betere positie verkeren om verder te investeren in wetenschappers, technologie, ontwikkeling te optimaliseren en meer.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld