Grayscale heeft 2,4% van de Bitcoin circulatie in handen

Geschreven door: Ben Gabriel
september 30, 2020
  • Het laatste deel van 2020 blijkt Bitcoin te ondersteunen.
  • Nu de bankencrisis nadert, blijft Bitcoin een investeringsmogelijkheid.
  • Om de onvermijdelijke crisis te vermijden, beschouwen investeerders Bitcoin als een veilige haven.

Temidden van de huidige hausse namen verschillende giganten zoals Grayscale een risico door in Bitcoin te investeren. In plaats van een riskante houding, was het een vasthoudende benadering om Bitcoin te kopen. Volgens analisten staat BTC aan de vooravond van een nieuwe bull-run en zal het een nieuw hoogtepunt markeren in 2020.

Zoals we eerder opmerkten, kocht JP Morgan voor $ 100 miljoen aan Bitcoin. JP Morgan was vanaf het begin bearish, maar toen de gelegenheid zich voordeed, grepen ze die vast en maken nu eerlijke winsten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In navolging van JP Morgan en andere grote bedrijven zoals Grayscale is de sector nu behoorlijk actief. En volgens bronnen heeft het $ 180 miljoen aan Bitcoin toegevoegd.

De acceptatie van Bitcoin in Grayscale betekent een nieuwe bull-run

Vorige week kocht Grayscale 17.100 Bitcoin. In totaal bestaat de BTC-trust van het bedrijf uit 449.900, waarschijnlijk met een waarde van meer dan $ 4,5 miljard, meldt informatieleverancier Bybt.

Grayscale heeft zich nu aangesloten bij de grote race van Bitcoin-acceptatie en het is duidelijk de grootste kanshebber. De 17.100 BTC / USD van Grayscale komt overeen met 2,4% van het BTC-aanbod.

Zelfs als Grayscale stopt met handelen, zou het bedrijf nog steeds 2% van de Bitcoin-circulatie bezitten. De beleggingsonderneming vertoont geen tekenen om te stoppen met het kopen van digitale activa en voegt voortdurend munten toe aan haar cryptocurrency-trust.

Uiteindelijk zijn grote bedrijven begonnen met het kopen van Bitcoin, omdat het potentieel ervan grotendeels uit fiat-valuta’s vloeit. Grayscale is echter niet het enige bedrijf dat een flinke hoeveelheid BTC koopt.

Onlangs kocht MicroStrategy, een op business Intelligence gericht bedrijf, BTC met een reservekapitaal van $ 400 miljoen. De inlichtingenbedrijven hebben sinds de eerste aankoop meer dan 38.250 BTC verzameld.

MicroStrategy concurreert met Grayscale

De CEO van Grayscale schreef in een tweet over de race tussen Grayscale en MicroStrategy. Beide bedrijven concurreren om zoveel mogelijk BTC te bezitten en een dergelijke instroom zal waarschijnlijk de groei van BTC stimuleren. Gayscale overtreft MicroStrategy door een voorraad van 2,4% Bitcoin aan te houden.

Eindelijk omvat het crypto-trust van Grayscale; Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), Horizen (ZEN), Litecoin (LTC), Stellar Lumens (XLM), XRP en Zcash (ZEC). In totaal beheert Grayscale $ 5,8 miljard aan digitale activa.