Twitter-CEO bekritiseert Coinbase vanwege ‘cultuuromslag’

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 1, 2020
  • Coinbase heeft sterke kritiek gekregen door politieke discussies te verbieden.
  • Zelfs de CEO van Twitter bekritiseerde de beslissing in een recente tweet.
  • Hij gelooft dat het verbieden van politieke onderwerpen tegen de kern van crypto is.

Jack Dorsey, CEO van Twitter, sloot zich aan bij het groeiende aantal Coinbase-critici die de uitwisseling naar beneden praten vanwege de recente wijziging in de regels. De uitwisseling besloot om alle politieke discussies te verbieden, wat niet goed past bij de gemeenschap.

CEO van Twitter beukt Coinbase

Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange in de VS, heeft onlangs besloten om een zogenaamde cultuuromslag door te maken. Bovenal stond de verschuiving erop alle politieke discussies voor haar werknemers tijdens het werk te verbieden. Het bedrijf zei dat dit zou leiden tot afleiding van de missie van het bedrijf. Er staat zelfs dat ontevreden medewerkers welkom zijn om een ontslagvergoeding te nemen en te vertrekken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens critici – inclusief Dorsey – is een dergelijk verbod echter in strijd met de kernprincipes van cryptocurrency. Volgens de CEO van Twitter is sociaal activisme de reden waarom crypto’s bestaan. Hij gelooft niet dat het juist is dat een bedrijf dat gedecentraliseerde cryptocurrencies opsomt die immuun zijn voor censuur, probeert onderwerpen te censureren.

#Bitcoin (ook bekend als “crypto”) is direct activisme tegen een niet-verifieerbaar en exclusief financieel systeem dat een groot deel van onze samenleving negatief beïnvloedt. Belangrijk om ten *minste* de gerelateerde maatschappelijke problemen waarmee uw klanten dagelijks worden geconfronteerd te erkennen en te verbinden. Dit laat mensen achter“, zei hij.

Een groot deel van de community ondersteunt Coinbase

Er waren mensen die hier tegen waren en merkten op dat bedrijven uit de politiek moeten blijven en dat ze zich moeten concentreren op het leveren van een ‘solide product of dienst, in plaats van toe te geven aan politieke trends’.

Dorsey voerde echter aan dat er geen reden is waarom de problemen in de echte wereld die mensen aangaan niet erkend zouden moeten worden en geen verband zouden moeten houden met de cryptomissie. Volgens hem zou het verbinden van de twee zelfs kunnen leiden tot het vinden van oplossingen voor genoemde problemen.

De tweet van Dorsey trok veel mensen aan die het eens waren met de CEO van Coinbase, hoewel de terugslag die de uitwisseling ervaart na de aankondiging nog steeds sterk is.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld