Litecoin-ontwikkelaars lanceren MimbleWimble

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 6, 2020
  • Deze stap komt nadat de ontwikkelaars de vorige lancering hadden uitgesteld.
  • Volgens David Burkett is de activering van MimbleWimble afhankelijk van LTC-mijnwerkers en node-operators.
  • Door MimbleWimble zou LTC de grootste privacy munt worden.

Litecoin ontwikkelaars hebben het MimbleWimble-testnet opnieuw uitgerold. Een rapport onthulde dit nieuws op 6 oktober en merkte op dat deze stap komt naarmate Europese autoriteiten digitale middelen en oplossingen op het gebied van privacy blijven onderzoeken. Naar verluidt hadden de ontwikkelaars eerder op 30 september het MimbleWimble-testnet gelanceerd, maar het uitgesteld vanwege de lage deelname van de LTC-gemeenschap.

Volgens het rapport zal de LTC-gemeenschap de implementatie van MimbleWimble opnieuw moeten testen. Naar verluidt zal David Burkett, de hoofdontwikkelaar van MimbleWimble, zich concentreren op een oplossing die het proces van het testen van de functionaliteit voor niet-technische Litecoin-gebruikers zal vereenvoudigen. Bovendien zal Burkett werken aan het stroomlijnen van verschillende delen van de code, die kwetsbaar zijn. Per Burkett zal het protocol komend jaar volledig actief zijn. Hij voegde eraan toe dat de beslissing wanneer het protocol moet worden geactiveerd, bij Litecoin-mijnwerkers en knooppuntoperatoren ligt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Via MimbleWimble zullen Litecoin-gebruikers profiteren van privacyfuncties die hun informatie zouden beschermen tijdens transacties met LTC. Door gebruikersinformatie te beschermen, zou het protocol LTC de grootste crypto ter wereld maken met privacyfuncties.

Toenemende druk van toezichthouders

Hoewel de implementatie van het MimbleWimble-protocol de acceptatie van LTC kan stimuleren, zou deze ontwikkeling het netwerk onder de aandacht brengen van de Europese autoriteiten. Dit komt omdat Europese toezichthouders momenteel hard optreden tegen cryptocurrency-technologieën die privacy bevorderen. Europol bekritiseert bijvoorbeeld voortdurend op privacy gerichte munten. Afgezien hiervan beweert het bureau dat gedecentraliseerde marktplaatsen, cryptomixers en anonieme portefeuilles tot de belangrijkste online bedreigingen van de georganiseerde misdaad behoren.

Het bureau publiceerde onlangs zijn Internet Organized Crime Threat Assessment (IOCTA) rapport, waarin het volgende wordt beweerd,

“Er is een toename geweest in het gebruik van privacyverbeterde cryptocurrencies en een opkomst van privacyverbeterde coinjoin-concepten, zoals Wasabi en Samurai.”

Europol voegde eraan toe:

“Darkweb-bedreigingsactoren die steeds meer afhankelijk worden van gecodeerde e-maildiensten, privacyverbeterde cryptocurrencies en BPH-providers vormen een aanzienlijk probleem voor wetshandhavers. Dit vraagt om meer KYC-beleid. “

Darkweb-markten maken in hoog tempo gebruik van privacymunten

Volgens Europol is Bitcoin (BTC) nog steeds de meest gebruikte cryptocurrency. Privacymunten worden echter snel een favoriet voor darknet-gebruikers. Europol merkt bijvoorbeeld op dat Monero (XMR) snel de meest gevestigde privacymunt voor darknet-transacties aan het worden is, gevolgd door Zcash (ZEC) en Dash (DASH).

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld