KuCoin hervat opnames en stortingen voor BTC, ETH en USDT

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 7, 2020
  • Het bedrijf zegt dat het de stortingen en opnames voor alle tokens geleidelijk zal herstellen.
  • De upgrade voor USDT ondersteunt alleen de op ERC-20 gebaseerde USDT.
  • Terwijl KuCoin beweert dat het £116,2 miljoen heeft verloren in de recente hack.

KuCoin, een gerenommeerde crypto-uitwisseling, herstelt gedeeltelijk stortingen en opnames na een grote aanval eind september. De uitwisseling maakte dit nieuws op 7 oktober bekend door middel van een officiële aankondiging. Volgens de publicatie besloot KuCoin om deze services te hervatten na het voltooien van de beveiligingsupgrade voor de portemonnee voor toonaangevende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Tether (USDT) .

Volgens de aankondiging heeft KuCoin opnames en stortingen hervat voor op BTC, ETH en ERC-20 gebaseerde USDT. In het bericht werd verder vermeld dat deze upgrade geen opnames en stortingen ondersteunt voor USDT die worden uitgevoerd op blockchain-netwerken zoals EOS, Tron en Omni.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het KuCoin-team merkte op dat BTC, ETH en USDT nieuwe stortingsadressen hebben gegenereerd, waarbij gebruikers worden aanbevolen om hun stortingsadressen op tijd bij te werken, voor zover de oude adressen nog beschikbaar zijn.

De uitwisseling voegt toe,

“KuCoin herstelt geleidelijk de diensten voor het storten en opnemen van alle tokens, en de volledige service van USDT zal ook binnenkort worden hervat. Blijf op de hoogte voor de officiële aankondiging.”

Een hack van £116,2 miljoen

Dit herstel komt nadat KuCoin op 26 september een forse hack heeft ondergaan. De exchange onthulde dit nieuws op 26 september en beweerde dat het grote opnames had opgemerkt en schat dat het ongeveer £ 116,2 miljoen verloor. Chainalysis, een crypto-analysebedrijf, schatte de verliezen echter op ongeveer £ 213 miljoen.

In de aankondiging zei de CEO van KuCoin, Johnny Lyu dat de aanval alleen de hot wallets van de beurs beïnvloedde die BTC-, ETH- en ERC-20 tokens bevatten.

KuCoin verzekerde zijn gebruikers dat hun geld veilig was, en zei,

“We zoeken de reden voor het incident en houden u op de hoogte zodra het is bevestigd. U kunt er zeker van zijn dat als een gebruikersfonds door dit incident wordt getroffen, het volledig wordt gedekt door KuCoin en ons verzekeringsfonds. Om de veiligheid van de bezittingen van gebruikers te garanderen, zullen we een grondige veiligheidsbeoordeling uitvoeren. De stortings- en opnameservice wordt tijdens de periode opgeschort. We zullen de service geleidelijk herstellen nadat we een veilige toestand hebben gegarandeerd. We houden u op de hoogte.”

Een volgend rapport onthulde dat veel projecten snel reageerden op de hack van KuCoin en de meeste van de gestolen ERC-20 tokens bevroor. Op 3 oktober kwam Lyu naar buiten om te onthullen dat de leidinggevenden van de beurs erin waren geslaagd de schuldigen achter de hack te vinden met substantieel bewijs bij de hand.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld