G7 staat niet toe dat Libra live gaat zonder de juiste regelgeving

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 13, 2020
  • G7 heeft onlangs aangekondigd dat het Facebook niet zal toestaan Libra te lanceren.
  • Volgens hen kunnen wereldwijde stablecoins niet worden toegestaan zonder goede regulering.
  • Facebook is eerder met soortgelijke problemen geconfronteerd.

Recente rapporten hebben aangetoond dat de Group of Seven (G7) van plan is om de lancering van Facebook’s Libra te voorkomen. Bezorgd over de eerste wereldwijde stablecoin, zullen ’s werelds grootste economieën het project stopzetten totdat er voldoende regelgeving is.

G7 is van mening dat wereldwijde stablecoins de financiële systemen bedreigen

In een ontwerp van een verklaring hebben ’s werelds grootste economieën, bekend als de G7, waaronder de VS, Canada, Duitsland, Frankrijk, het VK, Italië en Japan, onthuld dat ze in eerste instantie tegen de lancering van Libra zullen zijn. Volgens hen mag een wereldwijde stablecoin zoals Libra niet live gaan zonder de juiste regelgeving.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De verklaring is afkomstig van vertegenwoordigers van deze zeven landen, verzameld in juni 2019. Hun doel was om de inspanningen van centrale banken om digitale munten te reguleren te onderzoeken. Sindsdien heeft de groep zijn bezorgdheid kenbaar gemaakt om ervoor te zorgen dat digitale activa in overeenstemming zijn met AML-wetten en -procedures, evenals andere kwesties met betrekking tot regelgeving.

Afgelopen oktober meldde de groep dat wereldwijde stablecoins, zoals Libra, het financiële systeem zouden kunnen bedreigen.

Hun nieuwe aankondiging zegt: “De G7 blijft volhouden dat geen enkel wereldwijd stablecoin-project in werking zou moeten treden totdat het adequaat voldoet aan de relevante wettelijke, regelgevende en toezichtvereisten door middel van een passend ontwerp en door zich te houden aan de toepasselijke normen.

Met andere woorden, het standpunt van de groep over wereldwijde stablecoins is de afgelopen 12 maanden niet veel veranderd en ze blijven ze nog steeds als een bedreiging beschouwen.

Facebook is al eerder tegengewerkt

Dit zal waarschijnlijk een einde maken aan de plannen van Facebook om goedkeuring van de autoriteiten te krijgen. Dit is natuurlijk verre van de eerste keer dat Facebook tegen een muur aanliep toen het Libra probeerde te lanceren. Vorig jaar hebben een aantal Europese landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland, samengewerkt om te voorkomen dat het dit zou doen.

Toen, in april van dit jaar, bracht de G20 een uitgebreide stablecoin-studie uit, met 10 aanbevelingen over hoe ze goed konden worden gereguleerd. Een belangrijk punt van zorg waren ransomwareaanvallen, die essentiële functies in gevaar zouden kunnen brengen, evenals de collectieve veiligheid en welvaart.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld