NZD/USD in krap bereik door herstel detailhandel in Nieuw-Zeeland

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 13, 2020
  • Het NZD/USD paar is vandaag weinig veranderd.
  • De omzet steeg in september met 5,4% na een daling met 8,9% in de voorgaande maand.
  • Vier van de gevolgde sectoren stegen terwijl de uitgaven voor brandstof en horeca bleven dalen.

De NZD / USD prijs is enigszins ongewijzigd na enkele bemoedigende detailhandelsverkopen uit Nieuw-Zeeland. Het paar handelt op 0,6640, wat nog steeds onder het hoogste punt van vorige week van 0,6673 ligt.

NZD/USD
NZD/USD reageert op Nieuw Zeelands retail verkopen

De winkelbestedingen in Nieuw-Zeeland stijgen

Nieuw-Zeeland heeft de eerste en tweede golf van de COVID-19 afgehandeld. Het land, dat ongeveer 5 miljoen inwoners telt, heeft minder dan 2000 besmettingen en ongeveer 25 doden gehad. Sinds september heeft het land minder dan 30 nieuwe gevallen bevestigd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De winkeluitgaven herstelden zich in september toen de hoofdstad van niveau 3 naar niveau 2 waarschuwingsniveaus ging. Volgens het statistiekbureau zijn de uitgaven aan betaalkaarten in september met 5,4% gestegen tot $ 5,7 miljard. De omzet was de afgelopen maand met 8,9% gedaald. Op jaarbasis steeg de omzet met 7,3%.

Aangezien de meeste mensen in Nieuw-Zeeland kaarten gebruiken om te winkelen, wordt de verkoop van elektronische kaarten meestal gezien als representatieve metingen van de totale verkoop.

De omzet steeg in vier van de zes sectoren die het bureau volgt. De verkoop van meubels en apparaten steeg met 19%, terwijl de belangrijke horeca steeg met 13%. De brandstofuitgaven bleven laag en daalden met 11%. In een verklaring zei Kathy Hicks van het bureau:

“Verhoogde uitgaven voor goederen met een langere levensduur vallen samen met de heropening van de bedrijven in Auckland begin september, nadat ze moesten sluiten tijdens de lockdown van niveau 3 in deze regio, die begon op 12 augustus.”

Toch is de Nieuw-Zeelandse economie nog niet uit het bos. Ten eerste maakt de belangrijke toeristische sector zijn ergste vertraging ooit door. Uit recente cijfers bleek dat de externe migratie in september met 96% is afgenomen, wat een teken is dat de sector een langere weg naar herstel heeft.

In een rapport van vandaag merkte het statistiekbureau op dat de horeca, met name in de accommodatie-industrie. Terwijl de accommodatie met 29% daalde, stegen de uitgaven in restaurants met 0,2%.

NZD/USD technische vooruitzichten

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

De 1-uur grafiek laat zien dat het NZD/USD paar vorige week een hoogste punt van 0,6673 bereikte. Sindsdien is het onder de vorige ondersteuning van 0,6660 gezakt. Het is ook iets onder de gewogen voortschrijdende gemiddelden van 15 en 25 dagen gestegen. Vandaag vormde het paar ook een bullish engulfing patroon en probeert het boven de twee voortschrijdende gemiddelden te komen.

Daarom, als gevolg van de engulfing, vermoed ik dat de prijs zal blijven stijgen als bulls proberen boven het weerstandsniveau van 0,6660 te komen. Het alternatieve scenario is waar de prijs de neerwaartse trend hervat en onder het huidige dieptepunt van 0,6628 komt. Geef uw handelscarrière een boost met onze gratis forex trading cursussen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld