Paxful, BiLira en Cointral werken samen voor cryptohandel

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 13, 2020
  • Paxful is onlangs een partnerschap aangegaan met twee Turkse cryptobedrijven.
  • Door een partnerschap met BiLira kunnen gebruikers andere munten kopen.
  • Ondertussen zal de samenwerking met Cointral nieuwe betaalmethoden naar het platform brengen.

Cryptoplatforms beginnen samen te werken om digitale munten naar nieuwe markten te brengen. Onlangs werd een nieuw dergelijk partnerschap aangekondigd met als doel cryptotransacties in Oost-Europa te stimuleren, en het omvat P2P-uitwisseling, Paxful, die samenwerkte met het Turkse BiLira en een handelsplatform Cointral.

Voordelen van de samenwerking

Volgens Paxful kwam de verhuizing door toegenomen handelsactiviteit en registraties door Turkse gebruikers. Het afgelopen jaar merkte het platform veel meer interesse in de regio en daarom besloot het samen te werken met Cointral en BiLira, beide Turkse diensten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Paxful onthulde ook dat het gemiddelde maandelijkse handelsvolume in Turkije meer dan $ 65.000 bedroeg, wat voldoende was om interesse in de Oost-Europese regio te wekken.

Zoals sommigen wellicht weten, is BiLira een groep die verantwoordelijk was voor de oprichting van Bilira (TYRB), een door Turkse lira ondersteunde stablecoin, die Paxful onlangs heeft genoteerd. Dankzij de samenwerking met de groep kunnen gebruikers nu BiLira-munten gebruiken om andere crypto’s te kopen en verkopen, waaronder Bitcoin en Tether.

Gezien de lastige financiële situatie in Turkije en de instabiliteit van de lira, kan Bitcoin erg nuttig worden voor de lokale bevolking als een manier om rijkdom te behouden. Een vergelijkbare situatie deed zich al voor in Venezuela, waar de burgers zich al jaren tot crypto wenden, in een poging hun rijkdom te redden van hyperinflatie die de bolivar bijna waardeloos maakte.

Zoals gezegd is de andere partner van Paxful het Turkse cryptohandelplatform Cointral. Door samen te werken met deze service, zou de webgebaseerde kiosk van Paxful worden geïntegreerd met het eigen platform van Cointral.

Dit zou gebruikers ook bepaalde voordelen opleveren, zoals hen in staat stellen betalingen te doen met nieuwe betaalmethoden, zoals cadeaubonnen en bankoverschrijvingen.

Uiteindelijk zullen de nieuwe partnerschappen van Paxful het voor Turkse cryptoliefhebbers gemakkelijker maken om de munten te kopen en de wereldwijde crypto-industrie te betreden. Ondertussen zullen zijn partners meer zaken zien, meer bekendheid krijgen en een nieuwe belangrijke partner krijgen die hen kan helpen verder te groeien.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld