Ad

Italië heeft ongeveer 100 banken die actief zijn op blockchain

Door:
op Oct 14, 2020
Bijgewerkt: Jun 1, 2022
Listen
  • De nieuwste golf van Italiaanse banken die toetreden tot Spunta omvat 42 nieuwe instellingen.
  • Momenteel zijn er 97 banken in Italië die op de blockchain opereren.
  • Overschakelen op blockchain-technologie versnelt het verzoeningsproces.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Italiaanse banken migreren snel naar het officiële blockchain-netwerk voor banken, Spunta. De nieuwste toevoeging omvat 42 nieuwe banken, waardoor het totale aantal banken dat op blockchain werkt, is toegenomen tot ongeveer 100 instellingen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Bijna 100 banken in Italië gebruiken nu blockchain

Copy link to section

De nieuwe informatie is afkomstig van de aankondiging die is gepubliceerd door de Italian Banking Association (ABI).

Oorspronkelijk begonnen banken zich eerder dit jaar, tussen maart en mei, bij Spunta aan te sluiten – gebouwd op R3’s Corda. Destijds sloten 55 banken zich aan, die de snelheid van betalingen en interbancaire gegevensoverdrachten wilden verbeteren.

En, volgens ABI, deden ze precies dat. Sinds maart 2020 waren er meer dan 204 miljoen transacties die de infrastructuur van Spunta wist te verwerken. Volgens de huidige berekeningen zal dat aantal voor het einde van 2020 waarschijnlijk meer dan 350 miljoen bedragen.

Hoe helpt blockchain-technologie banken?

Copy link to section

Het proces van het verwerken van transacties en gegevens tussen verschillende banken is berucht lang en complex. Banken vertrouwen elkaar in principe niet, wat betekent dat betalingen en gegevens die van de ene bank naar de andere gaan, moeten worden goedgekeurd door alle deelnemende instellingen. Ze moeten complexe berekeningen uitvoeren om te bepalen hoeveel geld de ene bank aan de andere verschuldigd is, en dat soort dingen.

Blockchain-technologie versnelt het proces aanzienlijk, en daarom is deelname aan het proces voor deze instellingen logisch. Voordat er werd overgeschakeld naar de blockchain, duurden dergelijke afstemmingen hele weken. Met blockchain kan het allemaal binnen een dag worden gedaan.

Tot nu toe hebben banken zich in golven bij Spunta aangesloten, met de eerste golf inclusief 32 banken. In maart kwamen er nog 23 bij, en nu migreerden 42 nieuwe in oktober naar blockchain, waardoor het totaal tot nu toe 97 banken is.

ABI zelf bestaat echter uit meer dan 700 banken, dus er zullen er in de toekomst nog veel meer komen, als ze eenmaal hebben vastgesteld dat een dergelijke stap voor hen zeer gunstig zou zijn. ABI maakte eerder in 2020 zelfs een aankondiging en merkte op dat banken in Italië mogelijk klaar zijn om een digitale euro te creëren, wat weer een CBDC zou zijn die klaar zou zijn om de lancering te zien.

Blockchain Crypto