USD/KRW onder druk na rentebesluit Bank of Korea

Geschreven door: Crispus Nyaga
oktober 14, 2020
  • De USD/KRW staat vandaag onder druk als reactie op het rentebesluit van de BoK.
  • De centrale bank liet de rente ongewijzigd, zoals verwacht.
  • De ambtenaren verwachten dat de Zuid-Koreaanse economie dit jaar met 1,3% zal krimpen.

De USD / KRW prijs daalde met ~0,45% toen de markt reageerde op het laatste rentebesluit van de Bank of Korea. Het paar handelt op 1142,91, het laagste sinds april 2019.

USD/KRW
USD/KRW valt na BoK besluit

Rentebesluit van de Bank of Korea

De Bank of Korea (BoK) sloot vandaag haar tweedaagse monetairbeleidsvergadering af en bracht haar rentebesluit uit. Het liet de basisrente voor de vierde opeenvolgende maand ongewijzigd op 0,50%. Deze beslissing was in overeenstemming met wat de meeste analisten van Bloomberg verwachtten. De bank heeft dit jaar al 75 basispunten verlaagd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In de verklaring zei de bank dat de Zuid-Koreaanse economie zich op een herstelpad bevond, zij het in een langzamer tempo. Zij schreef dit herstel toe aan de toegenomen particuliere consumptie en de externe vraag. De export, die goed is voor meer dan de helft van de economie, is in september inderdaad voor het eerst in maanden gestegen.

De bank verwacht nu dat de op drie na grootste Aziatische economie dit jaar met ongeveer 1,3% zal krimpen. De economie kromp met 3,2% in het tweede kwartaal na een daling met 1,3% in het eerste kwartaal.

Volgens de BoK is de inflatie van de consumenten gestegen tot ongeveer 1%, voornamelijk als gevolg van het zware weer, dat de voedselproductie beïnvloedde. Als gevolg hiervan is de kerninflatie, exclusief deze volatiele voedsel- en energieprijzen, nog steeds laag op ongeveer -0,1%. In de verklaring zei de bank:

“Aangezien het herstel van de Koreaanse economie naar verwachting traag zal zijn en de inflatoire druk aan de vraagzijde naar verwachting zwak zal blijven als gevolg van de COVID-19 pandemie, zal de Raad zijn accommoderende monetairbeleidskoers handhaven.”

Andere wereldwijde centrale banken hebben de rente de laatste tijd niet verhoogd of verlaagd. In Azië heeft de Bank of Japan elke renteverhoging vermeden. In plaats daarvan heeft het zich gericht op andere instrumenten, zoals kwantitatieve versoepeling. Dezelfde trend is opgetreden in Canada, Australië, Europa en de Verenigde Staten.

Er zijn ook tekenen dat de Aziatische economie zal herstellen. Ten eerste lieten de gisteren vrijgegeven gegevens uit China zien dat de export en import van zijn Aziatische tegenhangers was blijven stijgen.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische vooruitzichten USD/KRW

USD/KRW
USD/KRW technische grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de USD / KRW prijs een sterke neerwaartse trend vertoont sinds hij in maart een piek bereikte op 1291. Deze week daalde de prijs onder de belangrijke steun van 1151 en bereikte een dieptepunt van 1143. Deze prijs is de laagste sinds vorig jaar.

Het blijft onder de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 15 en 25 dagen. Het is ook onder de dalende trendlijn die in roze wordt weergegeven. Daarom lijkt het alsof bears de volledige controle hebben, wat betekent dat de prijs zal blijven dalen. Begin uw handelsreis met onze gratis forex trading-cursussen .