Dorsey promoot BTC-donaties om SARS te beëindigen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 15, 2020
  • Dorsey promootte BTC-donaties namens Feminist Coalition.
  • Hij drong er bij zijn volgelingen op aan om bij te dragen aan het beëindigen van SARS-brutaliteit.
  • Vóór deze ontwikkelingen zei Dorsey dat hij hoopt dat BTC de munt van het internet zal zijn.

Jack Dorsey, de oprichter en CEO van Square, een betalingsbedrijf, riep onlangs zijn 4,8 miljoen Twitter-volgers op om Bitcoin (BTC) te doneren om een einde te maken aan politiegeweld in Nigeria. Dorsey promootte de BTC-donaties namens een Nigeriaanse groep feministen genaamd Feminist Coalition. In zijn tweet deelde Dorsey een tweet van de groep, die details gaf over hoe ze konden bijdragen aan het beëindigen van de wreedheid van de Special Anti-Robbery Squad (SARS) van Nigeria.

Dorsey’s tweet leest,

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Doneer via #Bitcoin om #EndSARS te helpen.”

Details verstrekkend over hoe u BTC-donaties kunt doen, vermeldde de website van Feminist Coalition,

“Doneer aan de Feminist Coalition via de BTC Pay Server, een zelf-gehoste, open-source betalingsprocessor voor cryptocurrency. Het is veilig, privé, censuurbestendig en gratis. Selecteer een bedrag dat u in USD wilt doneren en klik op de knop “Betalen met BTCPay” om af te rekenen.”

Square koopt 4.709 BTC

Dit nieuws komt een week nadat Square 4.709 bitcoins heeft gekocht ter waarde van ongeveer £ 38,48 miljoen. Een rapport onthulde dit nieuws op 8 oktober en merkte op dat dit cijfer ongeveer 1% van de activa van het bedrijf vertegenwoordigt vanaf het tweede kwartaal van 2020. Om uit te leggen waarom het zo’n aanzienlijke hoeveelheid crypto heeft gekocht, zei Square dat het gelooft dat cryptocurrencies een instrument zijn van economische empowerment. Het bedrijf voegde eraan toe dat crypto de wereld een manier biedt om deel te nemen aan een wereldwijd monetair systeem, een doelstelling die overeenkomt met het doel ervan.

Volgens de Chief Financial Officer van het bedrijf, Amrita Ahuja,

“Wij geloven dat Bitcoin het potentieel heeft om in de toekomst een meer alomtegenwoordige valuta te worden. Naarmate de adoptie toeneemt, zijn we van plan om op een gedisciplineerde manier te leren en eraan deel te nemen. Voor een bedrijf dat producten bouwt op basis van een meer inclusieve toekomst, is deze investering een stap in die richting.”

Voordien beweerde Dorsey dat hij wilde dat Square voorop liep in het legitimeren van crypto als betaalmiddel over de hele wereld. Om uit te drukken hoeveel vertrouwen hij heeft in BTC, zei Dorsey dat het internet binnenkort een eigen munt zal hebben. Hij voegde eraan toe dat het verstandig zou zijn om het internet te helpen deze prestatie te bereiken in plaats van te wachten tot het gebeurt. Dorsey zei verder dat hij niet zeker weet of het de inheemse munt BTC zal zijn, maar hij hoopt dat het wel deze zal zijn.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld