OKEx kondigt opschorting van uitbetaling aan, waardoor BTC valt

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket, snooker en… read more.
on okt 16, 2020
  • OKEx Exchange heeft aangekondigd dat opnames tot nader order zullen worden uitgeschakeld.
  • De beurs was vaag met de details, maar speculanten theoretiseren dat de zet verband houdt met witwassing.
  • De prijzen van BTC en OKB zijn hierdoor fors gedaald.

De grote cryptocurrency exchange, OKEx, heeft eerder vandaag, 16 oktober, plotseling de opnames van cryptocurrency opgeschort. Volgens de aankondiging werden opnames om 11.00 uur Hongkongse tijd stopgezet, terwijl de rest van de diensten die door het platform worden aangeboden probleemloos blijven functioneren. De aankondiging zorgde er echter voor dat Bitcoin en OKB een aanzienlijke prijsdaling zagen.

Wat is er gebeurd?

Volgens de aankondiging van OKEx is de reden voor de opschorting van opnames het feit dat “Een van onze houders van een privésleutel momenteel waar nodig samenwerkt met een bureau voor openbare veiligheid bij onderzoeken. We hebben geen contact gehad met de betrokken houder van de privésleutel. zodanig, kon de bijbehorende autorisatie niet worden voltooid.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel de uitwisseling een beetje vaag is met de details, beweert het dat de opnames van crypto-activa onmiddellijk zullen worden hervat nadat de sleutelhouder in staat is om transacties te autoriseren.

Met andere woorden, dit is geen beveiligingsincident dat de activa van de klanten zou kunnen beïnvloeden. De zet had echter andere gevolgen.

Speculanten kwamen met een theorie achter de zet

Het is ook vermeldenswaard dat Colin Wu, een journalist uit Peking, tweette dat de reden voor het evenement het feit was dat een OTC-handelaar op OKEx schijnbaar per ongeluk 500.000 CNY ontving en dat het geld afkomstig was van de fraudegroep. De koopman werd vervolgens opgejaagd door de lokale politie.

Met andere woorden, het genoemde onderzoek zou verband kunnen houden met het witwassen van geld – iets waar de Chinese regering buitengewoon streng en serieus over is, en waar snel hard op wordt opgetreden.

Zoals gezegd resulteerde de plotselinge aankondiging in een scherpe prijsdaling die zowel Bitcoin als OKB trof. OKB-prijs, die eerder op de weerstand zat bij $ 6, crashte plotseling met 15%.

Bitcoin zag natuurlijk een veel groter prijsverlies, hoewel het dalingspercentage voor de munt slechts 3% is.

Op het moment van schrijven zijn beide activa al begonnen met herstel.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld