Ripple doneert £7,7 miljoen aan Mercy Corps

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 16, 2020
  • Met deze schenking wil Mercy Corps het komende decennium miljoenen mensen helpen.
  • Mercy Corps is van plan FinTech te gebruiken om het huidige financiële systeem te verbeteren.
  • Door de bijdrage zullen Mercy Corps en Mercy Corps Ventures FinX lanceren.

Ripple heeft £ 7,73 miljoen gedoneerd aan Mercy Corps, een niet-gouvernementele humanitaire hulporganisatie, die economische kansen wil creëren in landen met gebrekkige financiële systemen. Ripple onthulde dit nieuws via een officiële aankondiging en merkte op dat deze bijdrage Mercy Corps wil helpen bij het uitbreiden van financiële inclusie en het versterken van economische empowerment over de hele wereld. Naar verluidt zal Ripple de NGO ook dedigitale middelen laten gebruiken bij het werk van financiële inclusie.

Volgens de aankondiging heeft Mercy Corps naar verluidt meer dan 220 miljoen mensen geholpen om een breed scala aan humanitaire conflicten te overleven. Door samen te werken met Ripple en zijn non-profitorganisatie, RippleWorks, wil de organisatie gebruikmaken van verschillende digitale financiële technologieën, zoals gedistribueerde grootboeken en cryptocurrencies, om de financiële inclusie in opkomende markten te verbeteren gedurende een driejarig project. Ripple onthulde vervolgens dat het al samenwerkt met Mercy Corps Ventures om mogelijke tests te identificeren en te investeren in beginnende startups in de regio’s Global South en Latijns-Amerika.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Afgezien hiervan maakte Ripple bekend dat zijn bijdrage de opleiding van de buitendienstmedewerkers van Mercy Corps zal ondersteunen, die de taak zullen krijgen om digitale financiële oplossingen te gebruiken om de financiële problemen op te lossen waarmee mensen in de bovengenoemde regio’s worden geconfronteerd. Via dit initiatief probeert Mercy Corps de financiële uitdagingen aan te pakken die de komende 10 jaar miljoenen mensen treffen.

Verstoring van het bestaande verouderde financiële systeem

Scott Onder, Senior Managing Director van Mercy Corps Ventures, legt uit hoe dit partnerschap een belangrijke mijlpaal vormt in de richting van financiële inclusie:

“Het bestaande financiële systeem is gefragmenteerd, verouderd en uitsluitend, waardoor 1,7 miljard mensen geen bank hebben en vrouwen onevenredig worden uitgesloten. Opkomende fintech-, crypto- en blockchaintechnologieën hebben het potentieel om het radicaal te transformeren, maar er zijn aanzienlijke risico’s voor ’s werelds meest kwetsbare mensen als er geen rekening wordt gehouden met hun behoeften, aangezien deze nieuwe technologieën worden ontworpen en geïmplementeerd. We gaan onze wereldwijde middelen en bereik gebruiken om ervoor te zorgen dat de stemmen van de gemeenschap worden gehoord en dat kwetsbare bevolkingsgroepen niet achterblijven in de fintech-revolutie.”

Door de bijdrage van Ripple en RippleWorks kunnen Mercy Corps en Mercy Corps Ventures ook een gezamenlijk project genaamd FinX uitrollen. Naar verluidt heeft dit initiatief tot doel de financiële inclusie in worstelende markten te verbeteren door zich te concentreren op producten die zijn gebaseerd op gedistribueerde grootboektechnologieën.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld