BitMEX versnelt de verplichte verificatie van zijn gebruikers

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 21, 2020
  • Volgens BitMEX is deze haast het resultaat van strengere identificatievereisten.
  • De exchange zegt dat alle klanten hun ID's vóór 5 november moeten verifiëren.
  • Niet-geverifieerde gebruikers kunnen na 4 december geen geld opnemen.

BitMEX, een gerenommeerde crypto-uitwisseling en derivatenhandelsplatform, heeft de verplichte verificatie van alle gebruikersidentiteiten versneld. Een rapport onthulde dit nieuws op 21 oktober en merkte op dat de uitwisseling deze beslissing nam, aangezien internationale regeringen steeds strengere vereisten voor identiteitsverificatie blijven bedenken. Naar verluidt heeft BitMEX besloten dat al zijn gebruikers hun identiteit vóór 5 november moeten verifiëren. Vóór deze aanpassing had de centrale aanvankelijk de deadline voor ID-verificatie begin februari volgend jaar vastgesteld.

Volgens het rapport verplicht deze versnelde tijdlijn alle BitMEX-handelaren en aangesloten ondernemingen hun identiteit vóór 0:00 UTC, 5 november, te verifiëren voordat ze nieuwe posities verhogen of openen. De uitwisseling beweerde dat alle gebruikers hun account vóór 4 december moeten verifiëren om opnames te verwerken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Ben Radclyffe, de commercieel directeur van 100x Group, het moederbedrijf van BitMEX, begint de beurs met het beoordelen van de openstaande posities op niet-geverifieerde accounts na 4 december. Na 4 december kunnen alle niet-geverifieerde accounts opnames niet verwerken. Radclyffe merkte echter op dat BitMEX zal communiceren met de accounthouders, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om hun geld terug te vorderen en op te nemen zodra ze hun accounts hebben geverifieerd.

50% van het handelsvolume van BitMEX is afkomstig van geverifieerde accounts

Volgens Radclyffe is momenteel meer dan 50% van het handelsvolume van BitMEX afkomstig van geverifieerde accounts. Naar verluidt vertegenwoordigt dit percentage de handelsactiviteit van tienduizenden accounts. Malcolm Wright, chief compliance officer van 100x Group, voegde eraan toe dat deze drang naar identiteitsverificatie komt naarmate het einde van de KYC-vrije dagen van de crypto-industrie steeds dichterbij komen.

Naar verluidt is BitMEX van plan om zijn versnelde identiteitsinitiatief te gebruiken naast andere bedrijfsprogramma’s en Wright’s ervaring als voorzitter van een anti-witwaswerkgroep bij Global Digital Finance om een marktleider te worden op het gebied van identiteitsverificatie-initiatieven.

BitMEX’s botsing met Amerikaanse autoriteiten

Dit nieuws komt nadat BitMEX voor het eerst in augustus van dit jaar aankondigde dat zijn gebruikers hun identiteit moeten verifiëren. Twee maanden later dienden het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een aanklacht in tegen de beurs. De toezichthouders beweerden dat BitMEX had geprobeerd de Amerikaanse regelgeving te omzeilen door Amerikaanse burgers illegale handel in cryptederivaten aan te bieden.

Bovendien beschuldigden de agentschappen Arthur Hayes, de CEO van de beurs, van het overtreden van de Bank Secrecy Act en samenzwering om tegen de wet in te gaan. De autoriteiten hebben ook bedrijfseigenaren Ben Delo en Samuel Reed, en de eerste werknemer van de beurs, Gregory Dwyer, beschuldigd van dezelfde overtredingen als Hayes.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld