Hex Trust werkt samen met SIA aan een crypto bewaarplatform

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 22, 2020
  • Door deze samenwerking zullen de bedrijven een blockchain-gebaseerd platform lanceren.
  • Het platform ondersteunt verschillende cryptocurrencies.
  • Naar verluidt zal het platform draaien op een compliant custody-raamwerk.

SIA, een multinationale betalingsonderneming gevestigd in Italië, werkt samen met Hex Trust, een crypto-bewaarder, om zijn Europese bankklanten te helpen digitale valuta te bewaren. Een rapport onthulde dit nieuws op 22 oktober en merkte op dat door deze samenwerking de bedrijven een blockchain-gebaseerd platform voor financiële instellingen lanceren. Naar verluidt zal dit platform banken helpen crypto-activa veilig te houden namens hun klanten.

Volgens het rapport ondersteunt het platform verschillende cryptomunten, waaronder beveiligingstokens, utility-tokens, Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) en stablecoins. Bovendien zal het platform kunnen werken op verschillende blockchain-protocollen. Hoewel de dienst bedoeld is om de bewaring te stroomlijnen, zal het ook fungeren als toegangspoort tot tussenpersonen in digitale activa, zoals beurzen en makelaars. In de publicatie werd verder bekendgemaakt dat de dienst zal worden uitgevoerd op basis van een bewaarkader dat voldoet aan de voorschriften voor de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een reactie op deze optimistische zet zei Daniele Savarè, directeur innovatie en bedrijfsoplossingen van SIA:

“We streven naar een ecosysteem waarin banken hun digitale activa kunnen beheren op basis van de modernste technologieën en kunnen voldoen aan hun interne procedures en wettelijke vereisten.”

Samenwerken met banken om de acceptatie van cryptovaluta te stroomlijnen

Naar verluidt wil Hex Trust Europese banken de software bieden waarmee ze door deze samenwerking de crypto van hun klanten veilig kunnen bewaren. Volgens de CEO van Hex Trust, Alessio Quaglini, zal het bedrijf ook optreden als onderbewaarder voor banken die niet geïnteresseerd zijn in het rechtstreeks aanbieden van bewaarservices. Hij voegde eraan toe dat door deze samenwerking SIA de primaire distributiepartner van Hex Trust wordt, waardoor het Europese banken cryptodiensten kan aanbieden.

Op dit moment werkt Hex Trust naar verluidt samen met drie banken, Mason Privatbank Liechtenstein AG en twee niet nader genoemde banken in Azië. Per Quaglini heeft het bedrijf nog tien banken die de levensvatbaarheid van zijn producten onderzoeken.

Dit nieuws komt nadat Hex Trust in april de handen ineen heeft geslagen met R3, een enterprise blockchain-firma, om de bankklanten van het bedrijf een extra optie te bieden voor het uitgeven van beveiligingstokens. Quaglini legde uit waarom samenwerking met R3 nodig was en zei dat zijn klanten steeds vaker op Corda gebaseerde tokens en andere vergelijkbare op blockchain gebaseerde protocollen vroegen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld