Bitcoin-saldo op beurzen zakt naar het laagste punt in twee jaar

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 23, 2020
  • Volgens gegevens daalt het bitcoin-saldo op enkele grote beurzen.
  • Er zijn veel redenen waarom dit het geval kan zijn, waaronder de waardering van BTC.
  • Aangezien slechts enkele beurzen dergelijke verminderingen zien, geloven velen dat ze vertrouwen verliezen.

Het aanbod van Bitcoin (BTC) dat in handen is van grote beurzen, is gedaald tot dieptepunten die de afgelopen twee jaar niet werden gezien. De laatste keer dat het BTC-saldo op de grote handelsplatforms zo laag was, was terug in 2018, volgens gegevens die op 20 oktober zijn verzameld.

Mensen realiseren zich de waarde van Bitcoin

De crypto-industrie is in 2020 snel gegroeid, en om verschillende redenen. De bestaande cryptogemeenschap heeft het gekocht met de bedoeling van HODLing, sinds BTC door de derde halvering ging, in de verwachting dat de prijzen omhoog zouden schieten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dan was er de COVID-19 pandemie, die de wereldwijde economische ineenstorting veroorzaakte uit pure angst voor wat het met verschillende industrieën kan doen. Uiteindelijk begon de wereld iets te beseffen dat de crypto-industrie al jaren weet: de BTC is de enige troef die een gezond monetair beleid biedt.

Tenminste, dat merkte onlangs de medeoprichter van Nexo, Antoni Trenchev, op. Hij zei dat BTC het best presterende bezit van het decennium is en dat de wereld dit begint te beseffen.

Hij voegde eraan toe dat de gemeenschap zijn toevlucht neemt tot oplossingen voor zelfbewaring, waaronder platforms zoals Nexo zelf. Dergelijke platforms maken het mogelijk om fiscaal voordelig te lenen tegen de activa die gebruikers al bezitten.

Het is niet nodig om te verkopen om te verdienen, en alle populariteit heeft geleid tot meer cryptodiscussies dan ooit.

BitMEX en Bitfinex verliezen mogelijk het vertrouwen van de gebruikers

De mede-oprichter van Celsius, Alex Mashinsky, verwacht dat deze stand van zaken zal voortduren, tenzij de uitwisselingen de voorwaarden van de deals die ze aanbieden wijzigen om de gebruikers terug naar hun platforms te lokken.

Niet alle uitwisselingen worden natuurlijk in gelijke mate beïnvloed. Platformen zoals Binance en Coinbase , die goede voorwaarden bieden voor hun gebruikers, hebben hun geld behouden. Ondertussen hebben Bitfinex en BitMEX ernstige verminderingen gezien van de activa die ze bezitten.

De opkomst van de DeFi-sector heeft ongetwijfeld ook bijgedragen, evenals de groeiende belangstelling van institutionele beleggers. Ze gebruikten bedrijven als Grayscale en Microstrategy om het hele jaar door enorme hoeveelheden BTC te verzamelen. Hoe dan ook, sommige uitwisselingen lijken het vertrouwen van hun gebruikers te verliezen, hoewel niet alle, zoals vermeld.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld