Avanti krijgt toestemming voor een cryptobank in Wyoming

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket, snooker en… read more.
on okt 29, 2020
  • Wyoming State Banking Board heeft unaniem gestemd om Avanti een cryptobank te laten lanceren.
  • Het bedrijf slaagde erin het proces in 10 maanden af te ronden.
  • De nieuwe cryptobank zal in 2021 bankdiensten gaan aanbieden.

Nog maar een paar jaar geleden had geen enkele bank iets met cryptocurrencies te maken, of dat nu kwam door de orders van centrale banken, of omdat ze zelf niet in de crypto-sector geloofden. De crypto-industrie werd gedwongen om een andere oplossing te zoeken, en hoewel veel banken in de tussentijd van standpunt zijn veranderd, beginnen er over de hele wereld gloednieuwe cryptogerichte banken te ontstaan.

Het meest recente geval hiervan vond plaats in Wyoming, waar de Wyoming State Banking Board besloot om Avanti een bankcharter te verlenen.

Een cryptovriendelijke bank die over een paar maanden in Wyoming wordt gelanceerd

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de aankondiging die gisteren, 28 oktober, werd gepubliceerd, stemde de Wyoming State Banking Board unaniem om een bankcharter toe te kennen aan de financiële instelling.

Dankzij de 8-0 stemming kan Avanti nu opereren als een volledige cryptobank, onder de naam Avanti Bank & Trust. Ondertussen zal het ook zijn munt, Avit, gebruiken, die in feite een ‘getokeniseerde Amerikaanse dollar’ is.

Volgens het bedrijf zouden de nieuwe bankdiensten begin 2021 beschikbaar moeten zijn voor klanten. Het zal echter bepaalde limieten hebben, zoals alleen het verstrekken van rekeningen met een hoog minimumsaldo. Met andere woorden, particuliere klanten zullen langer moeten wachten voordat de bank ook voor hen diensten kan aanbieden.

Toch ziet Avanti dit als een stap in de goede richting. De oprichter en CEO, Caitlin Long, zei dat het proces van de oprichting van een bedrijf via een aanvraag tot een charter razendsnel is verlopen.

Gewoonlijk duren bankcharters minstens een of meer jaren van begin tot eind. Avanti slaagde erin om het proces in slechts 10 maanden af te ronden. Het bedrijf en zijn CEO zijn best tevreden met de snelheid van het proces, omdat ze beseffen dat tijd van essentieel belang is, en ze willen zo snel mogelijk diensten gaan aanbieden aan de groeiende cryptomarkt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld