WCA accepteert als eerste USDT bij een IPO in Australië

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 29, 2020
  • West Coast Aquaculture Group koos USDT boven BTC en ETH vanwege de stabiliteit van de munt.
  • Het bedrijf is van plan de middelen van de beursgang te gebruiken om uit te breiden.
  • Volgens de CEO van SSX zal deze stap de toekomst bepalen.

West Coast Aquaculture Group (WCA), een Australisch bedrijf dat een aquacultuurboerderij exploiteert, is van plan om de eerste beursintroductie (IPO) in het land uit te voeren die cryptocurrencies als betaling accepteert. Stax, een Australisch cryptovriendelijk kapitaalverhogingsplatform dat de IPO van WCA opzette, maakte dit nieuws op 29 oktober bekend. Volgens Stax zal WCA investeerders die willen deelnemen aan de IPO aandelen laten kopen met behulp van Tether (USDT) of Australische dollars.

Volgens de aankondiging koos de West Coast Aquaculture Group USDT boven Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) vanwege de prijsstabiliteit van de stablecoin. Hoewel de Stax op dit moment alleen USDT ondersteunt, merkte de CEO van het bedrijf, Kenny Lee, op dat ze overwegen om in de toekomst ondersteuning voor meer stablecoins toe te voegen. Volgens hem bieden stablecoins de voordelen van het gebruik van cryptocurrencies, terwijl de volatiliteit van digitale activa wordt uitgesloten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Lee gaf het volgende aan;

“De acceptatie van USDT bij een IPO is een transformatieve stap in Australië en een belangrijke stap voorwaarts voor de acceptatie van cryptocurrency in het algemeen. Het effent de weg voor de toekomst van de kapitaalmarkten. We democratiseren de toegang tot een markt waar buitenlandse investeerders moeilijk toegang toe hebben, en dat zal de Australische bedrijven op de langere termijn alleen maar ten goede komen.”

WCA zal de IPO-fondsen gebruiken voor uitbreiding

Momenteel runt WCA een grote zeeboerderij in Langkawi, Maleisië. Het bedrijf produceert voornamelijk verse tandbaarsvis voor de groothandel en retailers in Singapore, Hong Kong en Maleisië. Naar verluidt is het bedrijf van plan het geld dat via de beursgang is opgehaald, te gebruiken voor uitbreidingen. Een van de uitbreidingsplannen is de aankoop van nieuwe broederij en kraamkamers.

Naar verluidt biedt WCA tussen de 10 en 14 miljoen aandelen aan, wat neerkomt op ongeveer 8,78% en 11,87% van het totale aantal aandelen. Het bedrijf verkoopt elk aandeel voor £ 0,38, met de bedoeling een minimumdoelstelling van £ 3,84 miljoen te bereiken. Na de beursgang zou WCA naar verluidt de intentie hebben om haar aandelen te laten noteren op de Sydney Stock Exchange (SSX). Volgens de plannen van de groep start de aandelenhandel op 19 november 2020.

Michael Go prees Stax voor het organiseren van een kapitaalverhoging ter ondersteuning van USDT, zei SSX CEO, Michael Go,

“Als voorstander van innovatie op de kapitaalmarkten, prijst de Sydney Stock Exchange STAX voor zijn vermogen om de financiering van bedrijven met USDT te vergemakkelijken. Dit is een eerste en historische ontwikkeling op de Australische markt die bepalend zal zijn voor de toekomst van het aantrekken van kapitaal, met name voor groeiende bedrijven.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld