Chengdu, China wil blockchain gebruiken voor stedelijk bestuur

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 30, 2020
  • Chengdu streeft ernaar blockchain-technologie toe te passen.
  • De stad heeft een plan dat het gebruik van blockchain op verschillende terreinen ziet.
  • De autoriteiten drongen met name aan op het gebruik van blockchain in stedelijk bestuur en op medisch gebied.

China’s acceptatie van blockchain groeit snel, sinds zijn president, Xi Jinping, het publiekelijk prees in mei 2018. Sindsdien heeft het land zelfs zijn eigen digitale valuta ontwikkeld, in de volksmond digitale yuan genoemd.

Als het gaat om het ontwikkelen van op blockchain gebaseerde ecosystemen, is de voormalige vice-minister van Wetenschap en Technologie, Wu Zhongze, van mening dat China net zo geavanceerd is als Europa of de VS.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Nu is een van zijn steden van plan om blockchain-technologie toe te passen voor een aantal verschillende use-cases.

De Chinese stad heeft een plan om blockchain-technologie toe te passen

Volgens een recent rapport dat is gepubliceerd door een lokaal mediakanaal, streven de autoriteiten van Chengdu, China naar blockchain voor stedelijk bestuur, slimme productie, internationale handel en meer.

Het plan werd gepubliceerd tijdens de eerste International Blockchain Industry Expo van de stad, bekend als de Chengdu Global Innovation and Entrepreneurship Fair 2020. Tijdens het evenement heeft de partijgroep van de secretaris van het Chengdu New Economy Committee, Lu Tiecheng, het Chengdu Blockchain Application Scenario Supply Action Plan uitgebracht.

Het plan is bedoeld om bijdragers op verschillende gebieden in staat te stellen hun eigen blockchain-adoptieaanvragen in te dienen. De velden omvatten alles, van onderwijs en gezondheidszorg tot financiële diensten en intellectueel eigendom.

Wat willen de autoriteiten bereiken?

Het doel van de autoriteiten is om de komende twee jaar twee of drie grotere ontwikkelingsgebieden voor blockchainclusters te vormen. Het plan ziet ook het gebruik van blockchain in overeenstemming met de wet, waarbij wordt opgemerkt dat de overheidsfunctionarissen het proces van het verzamelen van gegevens verbeteren.

Ze willen ook de controle, risicopreventie en het beheer van verschillende stedelijke operaties bevorderen.

Zoals gezegd zijn de ambtenaren ook van mening dat blockchain enkele belangrijke functies op medisch gebied zou kunnen hebben. De secretaris benadrukte met name deze use-cases en suggereerde dat het zou kunnen worden gebruikt voor elektronische medische dossiers, materiaalverificatie, elektronische circulatie van recepten, gegevensuitwisseling en meer.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld