DLT gebaseerde oplossing om banken te helpen met digitaliseren

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 30, 2020
  • ITFA lanceert dDOC-specificaties om banken te digitaliseren.
  • Enigio's trace:original is de eerste technologie die voldoet aan de dDOC-specificaties.
  • Het raamwerk zal naar verluidt de blockchain gebruiken als bewijs van waarheid.

De International Trade and Forfaiting Association (ITFA) heeft dDOC-specificaties vrijgegeven om banken te helpen bij het digitaliseren van hun financiële instrumenten, zoals garanties en wissels. De voorzitter van het ITFA FinTech Committee, André Casterman, deelde deze informatie door middel van een kort rapport over DLT in actie.

In de publicatie ging Casterman verder met het onthullen van details over de voortgang van het DNI-initiatief sinds de lancering in Q3 2019. Volgens hem beschrijven dDOC-specificaties hoe geavanceerde documenttechnologie kan worden gebruikt om digitale originele documenten te produceren, beheren en delen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Uitleggend waarom dDOC specificaties nodig zijn zei de voorzitter van de ITFA, Sean Edwards;

“Als toonaangevende handelsfinancieringsorganisatie moedigt ITFA regelgevers aan om open te staan voor nieuwe technologieën zoals cloud computing, digitale handtekeningen en gedistribueerde grootboektechnologie. We publiceren vandaag de dDOC-specificaties als een leverancier van het raamwerk om garanties en verhandelbare instrumenten te digitaliseren met behulp van een mix van geavanceerde technologieën. We werken samen met early adopter-banken en met een reeks toezichthouders over de hele wereld om het beleid aan te passen aan de digitale praktijken.”

Combinatie van drie technologieën

Naar verluidt heeft ITFA dDOC-specificaties ontworpen rond drie bouwstenen. Dit zijn de digitale container, die is ontwikkeld met behulp van Ricardiaanse contracten en JavaScript Object Notation (JSON), elektronische handtekeningen en stempels, en gedeelde openbare gedistribueerde grootboektechnologie (DLT), die optreedt als een digitale notaris.

Volgens ITFA resulteert het samenvoegen van de bovenstaande technologieën in de productie van draagbare, originele documenten die compatibel zijn met bestaande of toekomstige softwaremogelijkheden en transportmechanismen. De organisatie merkte verder op dat dDOC-specificaties vaak de blockchain zouden insluiten, maar alleen als bewijs van de waarheid, niet als opslag van bedrijfsgegevens.

Casterman legde uit hoe dDOC-specificaties werken en zei dat banken technologieën nodig hebben die naadloos kunnen worden geïntegreerd met de bestaande toepassingen, zoals back office toepassingen, front office portals en communicatiekanalen.

Hij voegde eraan toe dat KMO’s dDOC-specificaties leuk zullen vinden, omdat ze de voorkeur geven aan technologieën die de door hun gekozen banken hen bieden. Bovendien is het digitaliseren van wissels en garanties via e-bankingportalen een laaghangend fruit voor op het MKB gerichte opdrachtgevers. Als zodanig zal elke dDOC-compatibele technologieleverancier helpen deze prestatie te bereiken op een white-label methode.

Een strategisch partnerschap met Enigio

Naar verluidt had ITFA een partner nodig die de technische vereisten zou leveren om hun technologie te ondersteunen. Als zodanig heeft de organisatie de handen ineengeslagen met Enigio om het trace: origineel product van het bedrijf te gebruiken als een oplossing die helpt bij het traceren en beveiligen van het eigendom van originele documenten.

In een reactie op de levensvatbaarheid van hun technologie zei Enigio’s CEO, Göran Almgren:

“We zijn ervan overtuigd dat onze op DLT gebaseerde trace:original-oplossing het meest effectieve upgradepad van fysieke documenten naar digitale originelen biedt, aangezien onze technologie niet alleen de huidige fysieke documentstromen nabootst, maar ook de hoogste niveaus van beveiliging, integriteit en traceerbaarheid biedt.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld