Rapporteren is essentieel bij het indienen van crypto-belastingen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 30, 2020
  • Walker adviseert dat crypto-gebruikers altijd hun transacties moeten rapporteren.
  • Volgens Walker begrijpt de IRS crypto niet, ondanks zijn inspanningen om belasting af te dwingen.
  • Naar verluidt zijn de belastingrichtlijnen van de IRS gebrekkig.

Wendy Walker, hoofd oplossingen bij Sovos, een belastingnalevingsbedrijf, beschrijft rapporteren als het belangrijkste onderdeel van het indienen van crypto belastingen. Ze maakte deze informatie bekend tijdens een interview op 30 oktober en merkte op dat crypto-gebruikers altijd details van hun transacties moeten rapporteren, zelfs als ze geen inkomstenbelasting verschuldigd zijn. Walker deelde deze informatie nadat de IRS onlangs het 1040-inkomstenbelastingformulier had bijgewerkt om zich te concentreren op cryptocurrencies.

Naar verluidt heeft de IRS een nieuwe vraag toegevoegd aan het 1040-formulier voor belastinginkomsten waarin Amerikaanse belastingbetalers worden gevraagd naar hun financiële belangen in virtuele valuta. Het bureau vereist nu dat Amerikaanse burgers bekendmaken of ze tijdens het indieningsjaar met cryptocurrencies omgingen. De vraag is: “Heeft u op enig moment in 2019 financiële belangen in een virtuele valuta ontvangen, verkocht, verzonden, geruild of anderszins verworven?”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel de vraag eenvoudig te beantwoorden is, zou het aanvinken van het vakje voor crypto-gebruikers de eerste stap zijn in een lange reis. Dit komt omdat het omgaan met cryptovaluta talloze transacties omvat, waaronder kopen, verkopen, vergoedingen, meerdere opslaglocaties en een breed scala aan informatie die van toepassing kan zijn op het indienen van belastingen. Als zodanig is het indienen van crypto-belastingen momenteel een zware taak. Hoewel ingewikkeld, gelooft Walker dat de IRS het proces kan helpen vereenvoudigen. Het bureau zou echter een inhaalslag moeten maken voordat deze prestatie werd bereikt.

De IRS moet crypto nog begrijpen

Volgens Walker heeft de IRS de crypto-sector niet volledig begrepen, ondanks het vrijgeven en handhaven van belastingrichtlijnen. Ze voegde eraan toe dat het bureau sinds 2019 verschillende pogingen heeft gedaan om verduidelijkingen en uitspraken te doen over de belasting van cryptocurrencies. Deze inspanningen hebben echter alleen maar gediend om te bewijzen dat de IRS onvoldoende kennis heeft van de opkomende industrie.

Walker voegt toe;

“Terwijl ze al deze handhaving doen, zijn ze er helaas ook nog over aan het leren.”

Ze verklaarde verder dat de belastingrichtlijnen gebrekkig zijn. Dit komt omdat ze geen gerelateerde documentatie hebben als het gaat om crypto-overdrachten tussen exchanges. Bovendien hebben ze een grijs gebied met betrekking tot de belasting van digitale valuta’s die zijn gecategoriseerd als grondstoffen en effecten. Hoewel Amerikaanse toezichthouders een lange weg hebben afgelegd als het gaat om het classificeren van cryptocurrencies, missen veel activa naar verluidt de juiste definitie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld