Cardano wilt de volgende verkiezingen op hun blockchain

By: Ben Gabriel
Ben Gabriel
Ben is een cryptocurrency-journalist, zo simpel is het. Hij is ook een technologie- en cryptocurrency-nerd die zich graag in… read more.
on okt 31, 2020
  • Charles Hoskinson stelt dat Cardano blockchain in staat is om eerlijke verkiezingen te houden.
  • De aanstaande verkiezingen hebben al voor een enorme hype gezorgd.
  • Ondanks zijn doel is gedecentraliseerd stemmen relatief moeilijk.

De oprichter van Cardano en mede-oprichter van Ethereum streeft naar blockchain-stemmen op het Cardano-netwerk. Hij gelooft dat zijn netwerk een oplossing kan bieden die het zelfs mogelijk maakt tot nationale stemprocedures. Volgens Charles Hoskinson hebben ze een infrastructuur gebouwd die dit mogelijk maakt.

Charles Hoskinson is er zeker van dat een dergelijke mogelijkheid werkelijkheid kan worden. Hij geeft nog steeds toe dat het bereiken van zo’n prestatie geen gemakkelijke taak zal zijn. De wiskundige onthult dat om de efficiëntie van een dergelijke oplossing te waarborgen, de ontwikkelaars vóór de lancering talloze experimenten zullen uitvoeren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Hoskinson kan het netwerk eerst openstaan voor derden om hun voorverkiezingen uit te voeren vóór de staats-, gemeentelijke en uiteindelijk nationale verkiezingen.

Cardano blockchain gastheer van de volgende verkiezingen

In zijn verklaringen stelt de oprichter van Cardano dat ze de oplossing in een tijdsbestek van 3 tot 5 jaar, na het testen van de oplossing op verschillende niveaus van verkiezingsprocessen, klaar kunnen hebben en aan de regering kunnen verkopen.

Hij beweert dat deze blockchain-stemoplossing zeer geschikt zal zijn voor landen die met veel legacy-problemen te maken hebben. Zo kan zijn bedrijf de oplossing verkopen aan de regering van Georgië en Ethiopië die altijd op zoek zijn naar innovatieve stemsystemen voor hun verkiezingen.

Charles Hoskinson wijst er verder op dat IOHK een team heeft opgebouwd in Lancaster, Engeland, dat verschillende onderzoeken naar elektronisch stemmen publiceert. De oprichter van Cardano geeft echter toe dat het bouwen van zo’n systeem erg ingewikkeld zal zijn. Volgens Hoskinson vereist een stemsysteem op de blockchain veel cryptografische overhead.

In zijn uitleg stelt Hoskinson dat een verkiezing geen prioriteit geeft aan de privacy van de kiezer. Hoewel het alleen gericht is op het tellen van stemmen, zal het gemakkelijker zijn om te bereiken, zelfs als je een miljard mensen moet tellen.

Als het echter om een verkiezing gaat die prioriteit geeft aan de privacy van de kiezers. Dit klinkt misschien als een verificatie, plus een papieren stembiljet om de stemmen te ondersteunen. Zonder een sterk systeem zal het niet gemakkelijk zijn om veel meer te bereiken. Daarom is Charles Hoskinson er zeker van dat het bereiken van blockchain-gebaseerd stemmen een uitdaging zal zijn.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld