Verizon gebruikt Ethereum om persberichten bij te houden

By: Ben Gabriel
Ben Gabriel
Ben is een cryptocurrency-journalist, zo simpel is het. Hij is ook een technologie- en cryptocurrency-nerd die zich graag in… read more.
on nov 1, 2020
  • Verizon onthult dat het de Ethereum-blockchain heeft geïmplementeerd om zijn persberichten te monitoren.
  • Het systeem zal de zakelijke lat van Verizon hoger leggen.
  • Het nieuwe framework wordt Full Transparancy genoemd en volgt het persberichten-systeem.

Verizon heeft aangekondigd dat het een nieuwe technologie lanceert die persberichten zal opnemen via Ethereum blockchain. Dit nieuws verraste de gemeenschap, maar het is een stap in de goede richting. Volgens Verizon heet hun nieuwe systeem Full Transparency en is het gebaseerd op blockchain-technologie.

Het werk van de persberichtrecorder is om de verantwoordelijkheid van het bedrijf te waarborgen en het vertrouwen in de gemeenschap op te bouwen. Het Full Transparency systeem beperkt elk persbericht cryptografisch tot de blockchain.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het zal ook elke bewerking die daarna in het persbericht is gemaakt, volgen en contextualiseren. Dit nieuwe systeem van Verizon is open-source software die het toegankelijk maakt voor iedereen die het voor hun bedrijf wil gebruiken.

Dus zodra een gebruiker Verizon-technologie heeft geïntegreerd, kunnen ze elk persbericht op de blockchain loggen. Full Transparancy is, zoals we hebben gehoord, gebouwd op het MAD-netwerk, dat ook is gebouwd op ETH / USD. We kwamen er ook achter dat projectleider van MadNetwork Adam Helfgott, Huge en AdLedger samenwerkten met Verizon bij het bouwen van dit product.

Full Transparancy implicaties op Ethereum

Dit nieuwe product is nodig om transparantie en het vertrouwen van de gemeenschap te bereiken. Het betekent echter ook dat elk bedrijf dat het systeem gebruikt, niet meer de kans krijgt om zijn berichten bij te werken. Dus als ze een fout hebben gemaakt in hun eerste persbericht, blijft dit zichtbaar voor de lezers. Dit systeem controleert ook of een deelnemend bedrijf zijn pers op enigerlei wijze heeft gewijzigd.

Maar volledige transparantie is niet de enige technologie met dezelfde mogelijkheden. Er is de Everipedia die werd gelanceerd als Wikipedia op basis van blockchain-technologie. Deze wiki-versie kwam in 2018 in de community en registreert elke nieuwe bewerking van elk bericht zodat de lezers het kunnen zien.

Behalve Everipedia was er ook nog een poging tot transparantiesystemen, die later in juni 2020 mislukte. Civil ontwikkelde dit systeem op de Ethereum blockchain om artikelen op te nemen van alle websites die deelnemen aan de redacties. De focus van de ontwikkelaar bij het bouwen van het systeem was ook om transparantie en vertrouwen te garanderen. Helaas is het niet goed gelukt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld