Ethereum-ontwikkelaars komen dichterbij ETH 2

Geschreven door: Ali Raza
november 2, 2020
  • Ethereum-ontwikkelaars zijn dichter bij de lancering van Ethereum 2.0 dan ooit.
  • Enkele eerste voorbereidingen zouden later deze week moeten beginnen.
  • Na de resultaten van een recente audit, zullen ontwikkelaars klaar zijn om 'de trekker over alles te halen'.

Veel fans en gebruikers van het Ethereum-netwerk waren behoorlijk enthousiast over de lancering van Ethereum 2.0 begin 2020. Helaas, zoals iedereen nu weet, is de lancering nooit aangekomen. De ontwikkelaars moesten het nog een keer uitstellen, wat voor nogal wat teleurstelling zorgde.

Nu het jaar echter ten einde loopt, lijkt het erop dat de vertraging de moeite waard was en dat ontwikkelaars eindelijk vrij dicht bij de daadwerkelijke lancering komen.

De lancering van Ethereum 2.0 nadert

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit werd onthuld in de laatste blogpost gepubliceerd door Ben Edgington, een ontwikkelaar van ConsenSys. Edgington suggereert dat Ethereum 2.0’s Phase 0 onderweg is, en dat het eerste deel van het evenement de inzet van het aanbetalingscontract zal zijn.

De implementatie kende ook al een kleine vertraging, hoewel ontwikkelaars een goede reden hadden voor de beslissing. Van wat bekend is, wilden ze wachten op een prestatie-audit en blst – een beveiligingsgerichte handtekeningenbibliotheek – om als eerste aan te komen.

Volgens Edgington zullen de resultaten deze week ergens te zien zijn. Er zijn echter nog enkele verbeteringen aan te brengen.

Problemen en oplossingen

Een ander ding dat moet worden vermeld, is dat het Medalla Beacon Chain-testnet van het project binnenkort opnieuw zal worden geïnitialiseerd. De verhuizing komt na een grote onderbreking van drie weken, veroorzaakt door de inactiviteit van de validators.

Zoals sommigen wellicht weten, vereist het netwerk dat tweederde van de validators online is. Helaas zag het netwerk onlangs een daling tot slechts 50%.

De oplossing is gevonden en om het benodigde aantal validators te bereiken, worden de inactieve exemplaren uit de pool opgestart. Het project is van plan om op te ruimen en plaats te maken voor degenen die daadwerkelijk willen deelnemen.

Ongeveer 3.890 van hen wachten om te starten, maar gelukkig wachten 9.426 op hun kans om binnen te komen. Edgington merkte op dat dit probleem komt door het feit dat het testnet niet gestimuleerd wordt. In principe zijn er geen kosten om te starten.

Positief hierbij is dat deze extra periode opdrachtgeverontwikkelaars extra tijd gaf om technische problemen met hun software op te lossen.