SFC van Hong Kong wilt de cryptohandel reguleren

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 3, 2020
  • Deze stap komt nadat de SFC in 2019 een regelgevend kader heeft ingevoerd.
  • Het nieuwe regime verplicht alle cryptobeurzen om een vergunning aan te vragen.
  • In eerste instantie zal SFC cryptobeurzen alleen diensten laten aanbieden aan professionele beleggers.

De regering van Hongkong is van plan de regels te wijzigen voor cryptohandelbedrijven die in de stad opereren of diensten aanbieden. Clara Chiu, de directeur voor licenties bij de Securities and Futures Commission (SFC), maakte deze details bekend tijdens een keynote speech tijdens de Hong Kong FinTech Week 2020. het bureau houdt toezicht op alle gecentraliseerde handelsplatforms voor virtuele activa in Hong Kong.

Volgens een rapport streeft de entiteit naar totale controle, ongeacht of de handelsplatforms toegang verlenen tot tokens die als effecten zijn gecategoriseerd of dat ze uitsluitend handelen in cryptocurrencies zoals BTC en ETH. Deze stap komt nadat de toezichthouder in het afgelopen jaar eerder een regelgevingskader heeft geïntroduceerd, waarin werd getracht cryptohandelplatforms die met ten minste één token te maken hebben, onder dezelfde regels te behandelen als effectenmakelaars. Het aanmelden bij de toezichthouder was echter vrijwillig.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een reactie op de voorgestelde wijzigingen zei Ashley Alder, CEO van SFC:

“Dit is een aanzienlijke beperking, want onder het huidige wetgevende kader kan een platformexploitant die echt vastbesloten is om volledig buiten de regelgevende radar te opereren, dit simpelweg doen door ervoor te zorgen dat zijn verhandelde crypto-activa niet binnen de wettelijke definitie van een effect vallen. Als bijgevolg zal de regering van Hongkong vandaag een nieuw licentieregime voorstellen onder haar anti-witwaswetgeving, waarbij alle cryptocurrency-handelsplatforms die daar actief zijn, of die zich richten op investeerders in de stad, een SFC-licentie moeten aanvragen. “

Afstemming op FATF-normen

Volgens Chiu sluiten deze wijzigingen aan bij richtlijnen van de Financial Action Task Force (FATF). Als zodanig zullen alle cryptohandelplatforms een SFC-licentie moeten aanvragen onder de antiwitwaswetgeving van Hong Kong. De toezichthouder merkte verder op dat Hong Kong een FATF-lid is en dat de stad verplicht is zich aan te passen aan AML-normen voor aanbieders van virtuele activa.

Chiu merkte verder op dat de platforms ernaar moeten streven om geen ernstige inbreuken te plegen, zoals marktmanipulatie, omdat dit ertoe zal leiden dat het agentschap ingrijpt en hun activiteiten beperkt. Onder het voorgestelde regime zal FCS in het begin alleen cryptohandelplatforms toestaan om professionele beleggers te bedienen. Bovendien zullen ze een hoog niveau van beleggersbescherming en veiligheid moeten handhaven. Het nieuwe voorgestelde raamwerk verandert echter niets voor platforms die momenteel onder het regime van beveiligingstoken werken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld