Sygnum is de eerste bank die Tezos uitzetting uitrolt

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 7, 2020
  • De gebruikers van Sygnum krijgen veilige toegang tot XTZ-diensten.
  • Door XTZ uit te zetten, kunnen de klanten van de bank jaarlijks tot 5% beloningen verdienen.
  • Naar verluidt zal de bank individueel gescheiden portefeuilles gebruiken.

Sygnum is de eerste gereguleerde bank geworden die Tezos (XTZ) staking heeft gelanceerd. De bank maakte dit nieuws bekend via een officiële aankondiging op 6 november en merkte op dat deze stap betekent dat het veilige bewaring, handel, krediet en uitzetdiensten voor de munt zal ondersteunen. Naar verluidt betekent deze ontwikkeling dat Sygnum-gebruikers nu XTZ kunnen storten en inzetten via een gereguleerde bank, waardoor ze kunnen deelnemen aan het Tezos-netwerk en tegelijkertijd beloningen tot 5% per jaar kunnen verdienen.

Volgens de aankondiging kunnen de klanten van de bank op elk moment uitzetposities verlaten, aangezien er geen minimale opnametermijn is. Ook zullen de klanten in staat zijn om toegang te krijgen tot transactie- en onafhankelijk bevestigde belastingrapporten, die naar verluidt op verzoek beschikbaar zullen zijn via e-banking. De bank voegde eraan toe dat ze alle Tezos-validators zorgvuldig zou onderzoeken om hun betrouwbaarheid te waarborgen voordat de tokens op het Sygnum-platform worden gebruikt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Door Tezos staking te ondersteunen, heeft Sygnum zijn multi-custody-platform verder versterkt, dat nu ook het Taurus-project omvat. De bank werkt ook samen met Securosys, een Zwitserse HSM-provider, in een deal waarbij het zijn DCHF- en activumokens vasthoudt. Naar verluidt heeft Sygnum deze mijlpalen bereikt via zijn open banking API-beheerlaag, waardoor het een continu groeiend scala aan diensten kan leveren aan banken en andere financiële instellingen.

Redenen om Tezos stakingsdiensten aan te bieden

Sygnum legde uit waarom het besloot om Tezos staking-services te introduceren en merkte op dat Tezos een robuuste open-source blockchain-technologie is die de basis vormt voor slimme contractfunctionaliteit. De bank voegde eraan toe dat het netwerk de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps) ondersteunt. Bovendien stelt het Liquid Proof-of-Stake (LPoS) consensusmechanisme van de munt gebruikers in staat hun munten aan een validator te delegeren en staking-beloningen te verdienen. Op deze manier helpen de gebruikers de veiligheid en stabiliteit van het netwerk te versterken.

Volgens Sygnum stelt Tezos ‘LPoS-consensusmechanisme het netwerk ook in staat om zich regelmatig aan te passen en nieuwe functies native en automatisch toe te passen. Zo vermijdt het netwerk harde vorken en verstoringen. Sygnum concludeerde vervolgens dat de bovenstaande voordelen, naast de institutionele, veilige slimme contracten van het netwerk, een sterk team van ontwikkelaars en belanghebbenden, het netwerk een perfecte oplossing maken voor waardevolle applicaties.

In een reactie op deze optimistische ontwikkeling zei Martin Burgherr, Chief Clients Officer van Sygnum Bank:

“We zijn een groot voorstander van Tezos en zijn unieke Liquid Proof-of-Stake bestuursmechanisme, dat in lijn is met onze Sygnum-waarden. Met XTZ-staking hebben onze klanten toegang tot een unieke asset die beloningen biedt en waarmee ze hun digitale asset-portefeuilles op creatievere manieren kunnen structureren. Tezos is het eerste Proof-of-Stake (PoS) token op het platform van Sygnum Bank, waar we ons aanbod voortdurend uitbreiden om onze klanten meer keuze te bieden.”

Meerdere koopopties

Volgens David Fuchs, hoofd van de bedrijfsadoptie EMEA van de Tezos Foundation, bevestigt de beslissing van Sygnum om Tezos-staking te ondersteunen de veiligheid en levensduur van het Tezos-netwerk. Hij voegde eraan toe dat deze stap weer een belangrijke stap is op de weg die leidt naar institutionele en zakelijke acceptatie. Naar verluidt zal de staking-service de klanten van Sygnum in staat stellen hun fiat-stortingen te gebruiken om XTZ te kopen, aan te houden en te verhandelen. Deze omvatten CHF, EUR, SGD en USD. Bovendien genieten de gebruikers van een hoge mate van beveiliging, aangezien de bank het geld van elke klant in afzonderlijk gescheiden portefeuilles houdt om tegenpartijrisico’s te vermijden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld