China Construction Bank verkoopt obligaties via blockchain

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 12, 2020
  • Dit is de eerste keer dat een Chinese bank een obligatie op de blockchain heeft uitgegeven.
  • Door deze ontwikkeling kunnen particuliere beleggers de certificaten kopen met BTC.
  • De bank geeft de certificaten uit voor een minimumbedrag van £75,82.

Het staatsbedrijf China Construction Bank werkt samen met Fusang Exchange, een in Hongkong gevestigd FinTech-bedrijf, om een schuld van £ 2,28 miljard op de blockchain te verkopen. Een rapport onthulde dit nieuws op 11 november en merkte op dat deze stap de eerste keer is dat een Chinese bank digitale beveiliging op de blockchain heeft uitgegeven. De bank zal de obligatie naar verluidt verkopen in de vorm van depositocertificaten.

Volgens het rapport verkoopt de bank elk depositocertificaat gewoonlijk voor tienduizenden yuan en trekken ze voornamelijk professionele investeerders of andere banken aan. De obligaties worden naar verluidt gebruikt voor interbancaire financiering, met name voor kleine tot middelgrote banken in het land. Door depositocertificaten op de blockchain te tokeniseren, zal de bank nu particuliere beleggers in relatief kleine hoeveelheden digitale certificaten laten kopen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

China Construction Bank heeft aangekondigd dat het de depositocertificaten via zijn Labuan zal uitgeven met een looptijd van drie maanden. Naar verluidt kost elk certificaat een minimumbedrag van £ 75,82 en levert het op de eindvervaldag ongeveer 0,75% op. Dit percentage is beduidend hoger dan de rente van 0,25% per jaar bij banken.

Obligaties verhandelen in BTC

Volgens het rapport zullen investeerders met deze deal ook de digitale certificaten van China Construction Bank in Bitcoin verhandelen via Fusang Exchange, dat een vergunning heeft van de financiële toezichthouder in Labuan, Maleisië. Naast het verhandelen van de certificaten in BTC, kunnen beleggers ook de Amerikaanse dollar gebruiken. De handel begint op vrijdag 13 november.

Mocht deze transactie veel investeerders aantrekken, dan wil Fusang samenwerken met China Construction Bank om de certificaten in andere valuta uit te geven, waaronder yuan. Om het programma van £ 2,28 miljard van start te laten gaan, is de bank van plan om £ 43,96 aan digitale certificaten aan het publiek uit te geven. China Construction Bank Corp zal naar verluidt leiden.

In de publicatie werd verder opgemerkt dat het programma een offshore-uitgifte in Amerikaanse dollars door de bank zal zijn. Als zodanig dekt de Chinese depositoverzekering de digitale certificaten niet.

Felix Feng Qi, hoofdfunctionaris van de China Construction Bank bij de Labuan-vestiging, zei in een reactie op deze ontwikkeling dat deze uitgifte bedoeld is om de kloof tussen de FinTech-sector en de bredere financiële markten te dichten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld