Rusland stelt wijzigingen in zijn belastingwet voor

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 13, 2020
  • Het niet aangeven kan een gevangenisstraf opleveren.
  • Volgens het ministerie zijn deze wijzigingen bedoeld om in overeenstemming te zijn met de aanbevelingen.
  • Het ministerie zegt dat er gerechtelijke bescherming komt voor burgers die transacties melden.

Het Russische ministerie van Financiën is van plan wijzigingen aan te brengen in de belastingwetgeving om de regelgeving rond cryptobelasting te verduidelijken. Het ministerie maakte dit nieuws op 11 november bekend door middel van een artikel en merkte op dat de voorgestelde wijzigingen nodig zijn voor de implementatie van de regels die zijn verankerd in de wet op digitale financiële activa en digitale valuta, die het land in de zomer van 2020 heeft aangenomen. de wijzigingen zijn bedoeld om de regulering van digitale activa in overeenstemming te brengen met de aanbevelingen van de FATF. Het ministerie van Financiën merkte verder op dat het naleven van de aanbevelingen van de FATF de witwasoperaties in Rusland zou helpen verminderen.

In de publicatie stelde het ministerie van Financiën dat deze wijzigingen alle organisaties en individuen die met cryptocurrencies te maken hebben, verplichten om hun transactiegegevens naar Rosfinmonitoring te sturen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het ministerie merkte verder op:

“Bovendien wordt gerechtelijke bescherming van houders van digitale valuta geboden als de eigenaar zowel informeert over het feit dat hij de valuta bezit als over transacties daarmee. De overeenkomstige beschermingsprocedure is voorzien in het belastingwetboek. Tegelijkertijd wordt de aangifte verplicht in het geval van transacties met digitale valuta die een bepaald bedrag overschrijden.

Rusland warmt geleidelijk op voor crypto

Door de voorgestelde wijzigingen kunnen Russen worden veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf als ze er niet in slagen om cryptotransacties ter waarde van 45 miljoen roebel (£ 442.581) of meer ten minste twee keer in drie jaar te melden. Bovendien moeten de burgers transacties en portefeuillesaldi die 600.000 roebel (£ 5.945) in een kalenderjaar overtreffen, rapporteren. Als u dit niet op tijd doet, kan dit een boete van maximaal 50.000 roebel (£ 485) opleveren.

Voordat de nieuwe richtlijnen voor crypto-belasting werden gepubliceerd, had het ministerie eerder harde straffen voorgesteld voor personen die crypto-belastingen niet dienovereenkomstig declareren. Een rapport van 24 september onthulde dat het ministerie een gevangenisstraf van drie jaar had aanbevolen voor iedereen die cryptotransacties van in totaal 1 miljoen roebel (£ 9.862) of meer niet meldt.

Gebrekkige richtlijnen

Hoewel de onlangs gepubliceerde richtlijnen niet zo streng zijn als de vorige, vertonen ze grote tekortkomingen. Dit komt omdat ze alleen sancties vermelden voor het niet aangeven van belastingen. Ze vermelden echter niet de straffen voor criminelen die crypto gebruiken om illegale transacties te voltooien.

In een reactie op deze blinde hoek zei Maria Stankevich, hoofd bedrijfsontwikkeling bij EXMO Exchange:

“We zien geen criminele aansprakelijkheid voor de duistere cryptomarkt of de geldwisselaars in Moskou die nog steeds grote hoeveelheden vuile crypto verwerken. Wat de regering in feite probeert te doen, is de burgers te vervolgen in plaats van solide regels op te stellen voor slechte marktspelers (zoals het VK bijvoorbeeld doet).”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld