MakerDAO’s DAI voorraad heeft een nieuwe mijlpaal bereikt

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on nov 14, 2020
  • MakerDAO's DAI bereikte een nieuwe mijlpaal in termen van aanbod.
  • Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft het aanbod $1 miljard bereikt.
  • De mijlpaal kwam binnen een jaar sinds de introductie van multi-collateral DAI.

MakerDAO’s DAI, een op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde stablecoin, is zojuist de op twee na grootste stablecoin geworden op basis van marktkapitalisatie, alleen overtroffen door USD Coin (USDC) op de tweede plaats en Tether (USDT) zelf. De munt heeft voor het eerst sinds de oprichting een voorraad van $ 1 miljard bereikt.

De grootste gedecentraliseerde stablecoin

Volgens MakerDAO’s CEO, Rune Christensen, hebben de gebruikers van het Maker-protocol officieel voor $ 1 miljard aan DAI geslagen. Met andere woorden, gebruikers hebben het uitleensysteem van MakerDAO gebruikt om meer dan $ 1 miljard aan DAI te krijgen, het grootste bedrag dat ooit in één keer is uitgegeven.

https://twitter.com/RuneKek/status/1327339693894234112

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit is een belangrijke mijlpaal voor het project, vooral als rekening wordt gehouden met het feit dat DAI niet wordt geslagen zoals andere stablecoins.

De meeste andere stablecoins worden geslagen door een gecentraliseerd bedrijf, zoals Tether, Gemini en anderen. Deze bedrijven vergrendelen een bepaald bedrag en slaan vervolgens een voldoende voorraad tokens op.

DAI werkt niet zo. In plaats daarvan moeten investeerders een andere cryptocurrency inzetten om tokens uit te geven, en dit gebeurt allemaal via slimme contracten. Slimme contracten regelen ook de prijs van DAI, waardoor deze al jaren stabiel blijft op $ 1.

De belangstelling voor DAI schiet omhoog

Maker merkte nu op dat DAI binnen een jaar een voorraad van 1 miljard bereikte sinds de lancering van Multi-Collateral DAI, waardoor gebruikers afgelopen november een aantal verschillende tokens konden inzetten.

Voordien konden gebruikers alleen Ethereum inzetten. Gezien het grotere aanbod van DAI sinds de wijziging is doorgevoerd, is het duidelijk dat de mogelijkheid om meer verschillende crypto’s te staken, meer gebruikers naar het protocol trok.

Een andere mogelijke reden voor deze stijging is het feit dat Maker heeft gestemd om het schuldplafond te verhogen tot $ 1 miljard. De stemming vond plaats op 17 september van dit jaar, en voordat het project dit besliste, had het project slechts de helft van het huidige aanbod.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld