Etherisc en Chainlink gaan verzekeringen aanbieden in Kenia

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 16, 2020
  • Het partnerschap streeft naar de ontwikkeling van een op blockchain gebaseerd verzekeringsplatform.
  • Volgens Etherisc zal het project tot 250.000 Keniaanse boeren helpen.
  • Het systeem zorgt ervoor dat boeren hun gewassen verzekeren met lage premies.

Etherisc, een gedecentraliseerd financieringsbedrijf, werkt samen met Chainlink om Keniaanse boeren te helpen hun gewassen te verzekeren. De organisatie maakte dit nieuws bekend via een blogpost op 14 november en merkte op dat deze samenwerking van plan is een op blockchain gebaseerd parametrisch oogstverzekeringsplatform te ontwikkelen. Volgens Etherisc is het verzekeringsplatform gebouwd bovenop zijn Generic Insurance Framework (GIF), dat draait op de Ethereum blockchain en wordt geïndexeerd op basis van lokale weerparameters.

Volgens de blogpost zullen Etherisc en Chainlink samenwerken met ACRE Africa, een uitgever van microverzekeringen in de landbouw, om kleinschalige boeren in Kenia te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Volgens Etherisc zal Chainlink’s gedecentraliseerde oracle-netwerk een betrouwbare verbinding bieden met een verscheidenheid aan externe gegevensbronnen, veilig van begin tot eind. Afgezien hiervan zal het netwerk een belangrijke rol spelen bij het uitzenden van de verkregen gegevens binnen het slimme contract van Etherisc voor eenvoudige onafhankelijke verificatie door alle partijen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In het geval van extreme weersomstandigheden, zal het blockchain-aangedreven systeem gebruikmaken van de weersinformatie en automatisch beleid activeren. Het resultaat is dat de boeren eerlijke, transparante en tijdige uitbetalingen ontvangen die fraudebestendig zijn. Dit zal helpen bij het aanpakken van problemen die verband houden met traditionele verzekeringsdekkingen, zoals hoge kosten, weinig vertrouwen door vertraagde of afwezige claimuitbetalingen en gebrek aan transparantie.

Door deze samenwerking wil Etherisc duurzame oplossingen leveren om tot 250.000 Keniaanse boeren te helpen beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering in de komende drie jaar. De verzekeringsdekking ziet het deel van de boeren met slechts £ 0,37 aan premies.

De acceptatie van blockchain in Afrika stimuleren

Op grote schaal verwacht Etherisc dat dit programma jaarlijkse premies kan opleveren van £ 4,55 tot £ 7,6 miljard. Naar verluidt zal Etherisc het subsidiegeld gebruiken om verschillende aspecten van het project te financieren, waaronder het ontwikkelen van slimme contracten, het bouwen van een intuïtieve front-end waarmee boeren kunnen communiceren en het integreren met lokale betalingssystemen, naast andere technische ontwikkelingen. Afgezien van het financieren van ontwikkeling, zal de subsidie ook helpen bij het financieren van studies die betrekking hebben op de economie van verzekering voor gewassen in meerdere Afrikaanse landen. Op die manier denkt Etherisc dat het beter in staat zal zijn om duurzame dekkingsmodellen te bepalen voor zowel verzekeraars als boeren.

In een reactie op deze samenwerking zei George Kuria, de CEO van ACRE Africa:

“We zijn verheugd dat we ons werk met boeren in Oost-Afrika kunnen voortzetten door steun te ontvangen via de Chainlink Community-subsidie om te helpen bij het ontwikkelen en implementeren van een betrouwbaarder en kosteneffectiever model voor oogstverzekeringen in samenwerking met Etherisc.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld