Influencer Zuby ontwerpt streetwear met VeChain

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on nov 16, 2020
  • De Britse rapper Zuby ontwierp onlangs een kledinglijn met blockchain-thema.
  • De streetwear is ook gekoppeld aan de blockchain van VeChain.
  • Iedereen die een kledingstuk koopt, kan met één app-scan de authenticiteit bevestigen.

De Britse rapper en ondernemer Zuby ontwierp en lanceerde onlangs een limited edition streetwear-lijn door gebruik te maken van het blockchain-systeem van Proof-of-Authenticity. Elk kledingstuk is gekoppeld aan de VeChain (VET) blockchain en bewijst daarmee zijn authenticiteit.

Er ontstaat een nieuwe streetwear-lijn met blockchain-ondersteuning

Het gebruik van blockchain-technologie om eigendom en authenticiteit van fysieke en digitale goederen te bewijzen, is niets nieuws. Het bestaat in theorie en praktijk al een aantal jaren. Het feit dat populaire individuen, zoals Zuby, het gebruiken om hun koopwaar te lanceren, is echter bemoedigend voor de crypto-industrie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De collectie, die 300 items bevat, is daadwerkelijk gelanceerd door de online winkel, Bitcoin Movement. Van wat bekend is, ontwierp Zuby 50 hoodies, 125 T-shirts en 125 petjes, waarbij elk stuk het logo ’21 million’ draagt. Het aantal is bekend in de crypto-industrie, omdat het het totale aanbod van Bitcoin vertegenwoordigt – het maximale aantal BTC-munten dat ooit kan worden gemaakt.

De collectie was getiteld ‘Take the Power Back‘, wat verwijst naar de missie van de cryptocurrency-industrie, namelijk het eigendom van het geld, en dus de macht, terug te geven aan de mensen. Zoals het nu is, ligt de macht bij de banken en financiële instellingen die de controle moeten uitoefenen, en meer dan dat, de vraag om hiervoor betaald te worden.

Authenticiteit bewijzen met VeChain (VET) blockchain

Dankzij het feit dat elk kledingstuk uit de collectie aan VeChain is gekoppeld, kunnen gebruikers de authenticiteit van elk item eenvoudig bewijzen of weerleggen door simpelweg een sticker te scannen die aan het kledingstuk is bevestigd met een mobiele app.

De applicatie haalt dan direct informatie over het product op uit de blockchain van VeChain.

Authentieke artikelen halen het bericht ‘100% echt geverifieerd’ op, naast het versienummer van het kledingstuk en een unieke transactie-ID.

Hoewel deze collectie slechts één voorbeeld is van mode met beperkte uitgave die gebaseerd is op blockchain-technologie, bewijst het dat de interesse in blockchain leeft. Meer nog, het laat zien dat blockchain-technologie ontwerpers inderdaad kan helpen legitieme goederen voor hun gemeenschappen te creëren en ervoor te zorgen dat de gemeenschapsleden weten dat ze een echt item ontvangen in plaats van een nepproduct.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld