IBM wint een patent op voorgestelde blockchain-consensus

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 17, 2020
  • Het patent is getiteld 'Gaming consensus protocol for blockchain'.
  • Het patent schetst een model waarin MMO-gamers in-game transacties zullen verifiëren.
  • Afgezien van het verifiëren van transacties, kunnen gamers ook kleine contracten uitvoeren.

Het United States Patent and Trademark Office (USPTO) heeft IBM een patent verleend voor een door blockchain aangedreven consensus die transacties in multiplayer-games met grote gebruikersbestanden wil afhandelen. Een rapport onthulde dit nieuws op 16 november en merkte op dat de techgigant op 10 november het patent ontving met de naam ‘gaming consensus protocol voor blockchain‘. Naar verluidt schetst het patent een model waarin gamers, vooral degenen in massively multiplayer online (MMO) games, zoals Fortnite of Call of Duty: Warzone, in-game transacties verifiëren.

Volgens het rapport zou het verifiëren van de transacties helpen zorgen voor een naadloze stroom van game-informatie op de blockchain. Als zodanig zouden de gamers vergelijkbaar zijn met cryptomijnwerkers, aangezien ze hun hardware en software zouden gebruiken om transacties in blokken te verwerken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het patent,

“In één uitvoering wordt het consensusalgoritme geleverd als een service van het spelnetwerk naar elk blockchain-netwerk, dus blockchain-netwerken kunnen consensus delegeren aan een gedistribueerd netwerk van spelclients binnen de spelgenoten. In de voorkeursuitvoeringsvorm wordt voor elke transactie verwerkt door het massively multiplayer online gaming-netwerk, zou een vergoeding zijn. Deze vergoedingen kunnen als stimulans worden verdeeld over de deelnemers aan de consensusronde (dwz deelnemers / gebruikers die aan elke gaming-peer zijn gekoppeld), worden gebruikt om de netwerkinfrastructuur of enig ander doel te onderhouden dat het spelnetwerk en de spelers dient.”

Bij sommige uitvoeringen kunnen gaming-peers slimme contracten uitvoeren

Het document benadrukt verder dat het spelergerichte model slechts een enkel deel van het hele systeem is. Dit komt omdat hun rol zou kunnen uitbreiden als ze voldoende macht zouden kunnen vergaren. Om deze flexibiliteit uit te leggen, merkte het octrooi op dat de uitvoering van slimme contracten binnen de blockchain zou blijven. Sommige uitvoeringsvormen zouden het MMO-gamingnetwerk echter in staat stellen om slimme contracten af te handelen als de gaming-peers over voldoende rekenkracht beschikken.

In het document werd verder opgemerkt dat de businesscase ook zou bepalen of gaming-peers wel of niet moeten omgaan met slimme contractuitvoering. Dit komt doordat verschillende bedrijfsmodellen verschillende beveiligings- en vertrouwelijkheidsnormen hebben.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld