IOHK voegt SMASH toe aan zijn Cardano-platform

Geschreven door: Ali Raza
november 19, 2020
  • De nieuwe server is nuttig voor verschillende doeleinden.
  • De code van de Smash-server maakt gebruik van open source-technologie.
  • Ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van het platform en de aggregatie van metagegevens.

Cardano (ADA) blockchain-ontwikkelaar IOHK heeft de toevoeging aangekondigd van een stakepool Metadata-aggregatieserver SMASH in het Cardano-ecosysteem.

Volgens de aankondiging is de belangrijkste reden voor de lancering van Smash om IOHK in staat te stellen de invloed van slechterikken zoals trollers, spoofpools en potentiële aanvallers te verminderen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Maar om de keuze van de pool te vereenvoudigen en de informatie van de pool bij te houden, zegt IOHK dat de gegevens geldig en relevant moeten zijn.

Om aan dergelijke behoeften te voldoen, hebben de Cardano-ontwikkelaars een Smash-server geïntroduceerd die ondersteuning biedt aan eigenaren en operators van ADA door details over stake-pools te valideren en op te slaan als metadata.

De SMASH-server voorkomt dubbele ticker-handelsmerken

Op een meer uitgebreide termijn zal Smash de registratie van elke pool mogelijk maken met de metadata die nodig zijn om de beloningen te bepalen. Dit omvat de naam van de pool, de homepage, een korte beschrijving en de gegevens van de eigenaar.

Het is daarom belangrijk om deze informatie zichtbaar en toegankelijk te maken”, herhaalde IOHK.

Behalve ervoor te zorgen dat de geregistreerde stake-pools legitiem zijn, zegt IOHK dat de Smash-metadataserver dubbele ticker-handelsmerken of namen voorkomt. Het zorgt er ook voor dat inhoud die gebruikers mogelijk aanstootgevend vinden, niet wordt weergegeven.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De server zal beschikbaar zijn voor het publiek

Momenteel hebben de ontwikkelaars de verantwoordelijkheid om het platform en de aggregatie van metagegevens op de Smash-server te onderhouden.

Er is ook een manier om met slechterikken in de pool om te gaan. Zoals gezegd, als er slechterikken in de pool worden gedetecteerd, worden ze onmiddellijk van de weergave verwijderd op Daedalus. IOHK behoudt zich het recht voor om te beslissen wat slecht gedrag in de pool is. Deze omvatten inactieve pools van inzetten, schendingen van intellectuele eigendomsrechten, nabootsing van identiteit en kwaadaardige metadata-inhoud.

De Cardano Smash-server verzamelt, bewaart of haalt Stake Pool-metagegevens op. Daedalus-portemonnee is de eerste generatie van Smash die werd geïntroduceerd en gehost door IOHK.

Hoewel de server gecentraliseerd zal zijn bij IOHK, biedt deze mogelijk geen gecentraliseerde oplossing. Maar de Smash-servercode maakt gebruik van open source-technologie, wat betekent dat deze door iedereen kan worden gebruikt.

De nieuwe server zal volgens IOHK geen enkele stake pool-operatie oneerlijk beperken. Maar hoewel het bedrijf het laatste woord heeft over elke beslissing over Smash, zal het het platform beheren met een open en meer zichtbare benadering.