Vitalik Buterin zegt dat ETH 2.0 eerder voordelen zal opleveren dan verwacht

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on nov 19, 2020
  • Met ETH 2.0 kunnen duizenden transacties binnen een seconde worden voltooid.
  • Het nieuwe netwerk zal ook 100 keer goedkoper zijn.
  • Ethereum 2.0-ontwikkelaars zeggen dat het geüpgradede platform op 1 december live kan gaan.

Ethereum-ontwikkelaars hebben gisteren een bijeenkomst gehad met Reddit-gebruikers om vragen te beantwoorden die zij mogelijk hebben over de aanstaande lancering van ETH 2.0. Een van de oprichters van het platform, Vitalik Buterin, beantwoordde verschillende vragen over de vooruitzichten van ETH 2.0 en welke voordelen de gebruikers verwachten.

Afgezien van het beantwoorden van vragen over zijn investeringsportefeuille, zei Buterin ook dat ETH 2.0 de verwachtingen van mensen zal overtreffen, omdat het eerder dan verwacht voordelen zal opleveren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De sectie “Ask Me Anything” (AMA) werd bijgewoond door verschillende ontwikkelaars, en het Reddit-publiek maakte het levendig met interessante vragen over de toekomstige vooruitzichten van ETH 2.0.

TLDR: samenvoegen gaat sneller, PoS gebeurt sneller, je krijgt je sappige 100k TPS sneller “, antwoordde hij bij het beantwoorden van een van de vragen.

Door de jaren heen heeft het Ethereum-netwerk verschillende perioden van hoge congestie doorgemaakt, afhankelijk van het verkeersniveau en de verschillende toepassingen. De KryptoKitties-app vertraagde het netwerk enorm toen deze in 2017 werd geïntroduceerd.

Maar de meest recente netwerklaxiteit deed zich voor toen de blockchain van Ethereum verstopt raakte door gedecentraliseerde financiële activiteiten. Het leidde tot langer dan gemiddelde bevestigingstijden en hoge kosten.

Gebruikers zijn vooral bezorgd dat de lancering van ETH 2.0 een soortgelijk probleem van netwerklaxiteit zal inluiden. Buterin verzekert hen echter van het tegendeel en stelt dat ze eerder dan verwacht de voordelen van het netwerk zullen gaan profiteren.

Duizenden transacties zullen in een seconde worden afgerond

Buterin beantwoordde ook vragen over de schaalbaarheid van het ETH 2.0-netwerk wanneer het uiteindelijk wordt gelanceerd. Hij verlichtte het publiek toen een potentiële ETH 2.0-gebruiker vroeg naar de transactiesnelheid van het netwerk.

Volgens hem zal het nieuwe Ethereum-netwerk meer dan 1.000 transacties per seconde kunnen verwerken. Hij verklaarde ook dat het netwerk de capaciteit heeft om tot 4.000 netwerken per seconde toe te staan. Het netwerk zal ook 100 keer goedkoper zijn dan die in de basisketen.

De schaaloplossing in Ethereum 2.0 maakt het mogelijk om het aantal transacties per seconde te vergroten. Hoewel er verschillende vertragingen zijn geweest die hebben geleid tot de verwachte overgang, zeggen de ontwikkelaars dat deze op 1 december live kan gaan.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld