Ripple ledger krijgt een nieuwe slimme contractfunctie

Geschreven door: Ali Raza
november 20, 2020
  • Ripple Ledger heeft eindelijk zijn nieuwe functie, Hooks, ontvangen.
  • Dit was een van de meest verwachte toevoegingen aan de XRP ledger in 2020.
  • Met de nieuwe functie kan XRP een aantal nieuwe use-cases krijgen en meer gebruikers aantrekken.

Ripple, een Californische crypto-startup, heeft indrukwekkende vooruitgang geboekt als het gaat om samenwerking met banken en financiële instellingen en hen zover te krijgen dat ze hun munt gebruiken voor internationale transacties. Als het echter om de munt XRP zelf gaat, lijken de nuttige toepassingen eigenlijk te ontbreken.

Dit is iets dat Ripple hoopt te veranderen door slimme contracten naar de XRP ledger te brengen.

Hooks wordt eindelijk beschikbaar voor gebruik

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ripple werkt al lang samen met Flare Networks om de uitvoering van het slimme contract van Ethereum op XRP Ledger mogelijk te maken. De nieuwe interface opent een scala aan nieuwe functies voor XRP. De belangrijkste recente ontwikkeling is echter de introductie van slimme contracten met “Hooks”.

Hooks werd oorspronkelijk geïntroduceerd in de alfaversie voor XRP Ledger in oktober, en het is een van de meest verwachte toevoegingen aan de Ledger in een hele tijd.

Hooks heeft de eerste gepatenteerde slimme contractfunctionaliteit gebracht die het XRP-ecosysteem ooit heeft ervaren. Het werd twee dagen geleden, 18 november, op Twitter aangekondigd door de hoofdontwikkelaar, Wietse Wind, die opmerkte dat de code nu voor iedereen beschikbaar is.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Er is nog meer werk aan de winkel

Naast het aankondigen hiervan, heeft Wind ook een aantal verschillende commands gedeeld voor de app die deze software uitvoert – Docker. De vrijgegeven code en commands zijn nodig om slimme contracten op XRP Ledger te gebruiken.

Verder zorgde hij ook voor een Github-link die bij alle instructies wordt geleverd.

Simpel gezegd, er zijn twee stappen die ontwikkelaars moeten volgen. De eerste is dat een knooppunt moet worden bediend om de logboeken te zien, terwijl de andere is dat een ander knooppunt de opdrachten voor het uitvoeren van slimme contracten moet implementeren. Er is natuurlijk nog werk aan de winkel, dus verdere aanpassingen en updates zijn te verwachten.