Brave New Coin en Band Protocol gaan een partnerschap aan

Geschreven door: Ali Raza
november 23, 2020
  • Band Protocol en Brave New Coin gaan een partnerschap aan.
  • Beide projecten willen ontwikkelaars gemoedsrust bieden als het gaat om cryptoprijzen.
  • Door hun technologieën te combineren, kunnen ze nu hun gemeenschappelijke doel bereiken.

Brave New Coin en Band Protocol hebben zojuist besloten om samen te werken om het BandChain oracle-netwerk te gebruiken om crypto-spotprijzen naar het slimme contractapplicatie-ecosysteem te brengen. De twee zijn van plan om ongeveer 1500 crypto-activa te ondersteunen.

Wat zal er uit het nieuwe partnerschap komen?

Blockchain-technologie heeft de wereld veel innovatie gebracht, zoals onveranderlijke opslag, verifieerbare berekeningen en meer. Zelfs met al deze positieve punten ontbreekt er echter nog steeds een functie als het gaat om toegang tot gegevens die buiten het blockchain-netwerk zijn opgeslagen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit is de reden waarom projecten zoals Band Protocol zijn ontstaan, waarmee slimme contractapplicatiespellen, voorspellingsmarkten en anderszins on-chain kunnen worden gecreëerd. Band Protocol werd zo een cross-chain data-oracle-platform, dat slimme contracten verbindt met real-world API’s en data.

Brave New Coin draagt bij door eerlijke prijzen te bieden voor elke cryptocurrency door gegevens in bijna realtime te brengen van enkele van de grootste crypto-uitwisselingen ter wereld.

Met het nieuwe partnerschap zullen de prijzen van ongeveer 1500 crypto’s – berekend door de cryptodata-engine van Brave New Coin – beschikbaar zijn op het oracle-netwerk van BandChain. Als gevolg hiervan zullen ontwikkelaars deze prijzen naar vrijwel elk blockchain-platform kunnen brengen.

Band Protocol wordt al gebruikt door enkele grote slimme contractplatforms, waaronder Ethereum zelf. Afgezien van ETH bedient Band Protocol ook Waves, Binance Smart Chain, ICON, Matic Network, Cosmos en Polkadot, en het zal waarschijnlijk ook de oplossing in de komende dagen integreren.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Een perfecte match

Band Protocol zelf is best tevreden met deze ontwikkeling. De oprichter, Soravis Srinawakoon, merkte op dat “zo’n gevestigde en gerenommeerde onderneming als Brave New Coin cruciaal zal zijn voor het succes van Band Protocol.

De CEO van Brave New Coin, Fran Strajnar, merkte ook op dat het partnerschap perfect bij de markt past. Strajnar weet dat Band Protocol er al lang op gericht is om ontwikkelaars gemoedsrust te bieden, en Brave New Coin deelt dit doel en deze visie.

Beide projecten “lopen voorop bij het brengen van schaalbare, gedecentraliseerde en niet-bewaarplichtige producten en oplossingen voor handel, investeringen en analyse die slimme contractontwikkelaars naadloos kunnen gebruiken.”