CipherTrace dient twee Monero (XMR) tracking-patenten in

Geschreven door: Jinia Shawdagor
november 23, 2020
  • De aanvragen bedoeld om te helpen bij het opsporen van criminele activiteiten.
  • CipherTrace beweert dat het begin vorig jaar is begonnen met de ontwikkeling van XMR-traceertools.
  • Privacymunten worden voortdurend geconfronteerd met schrappingen.

CipherTrace, een blockchain analysebedrijf, heeft twee octrooiaanvragen ingediend voor het traceren van privacygerichte cryptocurrency Monero (XMR). Het bedrijf maakte dit nieuws op 20 november bekend en merkte op dat de octrooiaanvragen ‘Technieken en Probabilistische Methoden voor het Traceren van Monero’ en ‘Systemen en Methoden voor het Onderzoeken van Monero’ worden genoemd.

Volgens CipherTrace dekken deze patenten verschillende aspecten van peering in de transacties van XMR. Deze omvatten forensische tools om XMR-transacties te onderzoeken, met behulp van Bayesiaanse benaderingen en simulatietechnieken om originele opsporingsmethoden te creëren, Monero-valstrikvermindering en het gebruik van probabilistische middelen om op risico gebaseerde XMR-witwascontroles aan te pakken. Bovendien omvatten de patenten het gebruik van statistische en probabilistische benaderingen om transacties te scoren en waarschijnlijke eigenaren te clusteren, en het gebruik van transactievisualisatietools om gestolen XMR of illegale XMR op te sporen. Afgezien hiervan dekken de octrooiaanvragen de methodologieën die CipherTrace zal gebruiken om informatie te verkrijgen over transacties die afhankelijk zijn van derden en de actieve deelname van het bedrijf aan het Monero-netwerk om informatie te verkrijgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

CipherTrace maakte vervolgens bekend dat het sinds begin 2019 werkt aan de ontwikkeling van de bovenstaande tools in het kader van een Department of Homeland Security-project. Volgens het analysebedrijf heeft dit project de basis gelegd voor de toekomstige implementatie van clustering van entiteitstransacties, portemonnee-identificatie, uitwisselingsattributie en andere functies die wetshandhavingsinstanties zullen helpen bij het onderzoeken van XMR-gerelateerde transacties en adressen die betrokken zijn bij criminele activiteiten.

Wetshandhavingsinstanties raken steeds meer geïnteresseerd in het opsporen van XMR

Volgens CipherTrace ondersteunt 45% van de darknet-markten nu XMR. Als gevolg hiervan raken wetshandhavingsinstanties steeds meer geïnteresseerd in het traceren van de transacties van de privacymunt om criminele activiteiten te beteugelen. In tegenstelling tot andere op privacy gerichte munten, maakt XMR echter gebruik van standaardprivacy-transacties om ervoor te zorgen dat de gebruikers niet per ongeluk of opzettelijk worden getraceerd. Als zodanig blijven gebruikers veilig, aangezien wetshandhavers niet in hun transacties kunnen kijken.

Vanwege de privacy-by-default-functie heeft XMR zowel privacyadvocaten als criminelen aangetrokken. Met de patenten wil CipherTrace de opsporing van criminelen vergemakkelijken en de veiligheid en duurzaamheid van de munt in de toekomst verbeteren. Op dit moment remt het privacy-verbeterde karakter van de munt de notering door Virtual Asset Service Providers (VASP’s), aldus CipherTrace. Het bedrijf is echter van mening dat zijn XRM-traceringsmogelijkheden VASP’s zullen helpen de oorsprong van XMR te identificeren, waardoor ze het risico van klanttransacties voor naleving kunnen inschatten.

Dit nieuws komt naarmate privacymunten worden geschrapt. Zo heeft Zuid-Korea onlangs aangekondigd het komende jaar alle op privacy gerichte munten te verbieden. Afgezien hiervan hebben meerdere exchanges, waaronder OKEx, Upbit en ShapeShift, privacymunten geschrapt om conform te blijven.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account