NZD/USD stijgt na recordverkopen in Nieuw-Zeeland

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on nov 23, 2020
  • Het NZD/USD paar steeg naar het hoogste niveau sinds 2018.
  • De totale detailhandelsverkopen stegen met 7,4% in het derde kwartaal.
  • Het paar steeg ook vanwege de algemeen zwakkere dollar terwijl landen hun vaccinatieplannen plannen.

De NZD / USD prijs steeg naar het hoogste niveau sinds december 2018 na de sterke detailhandelsverkopen in Nieuw-Zeeland en de algemeen zwakkere Amerikaanse dollar. Het paar handelt op 0,6915, wat ~27% hoger is dan het dieptepunt van dit jaar op 0,5472.

NZD/USD
NZD/USD stijgt naar 2018 hoogtepunten

De detailhandel in Nieuw-Zeeland stijgt

Nieuw-Zeeland was een van de best presterende landen op het gebied van COVID respons. Het land, waar meer dan 5 miljoen mensen wonen, heeft slechts 2.030 gevallen en 25 doden geregistreerd. Alleen al deze maand heeft het land minder dan 20 nieuwe gevallen bevestigd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De resultaten van deze prestatie worden weerspiegeld in de economische prestatie. Volgens Statistics New Zealand steeg de detailhandel in het land in het derde kwartaal tot een recordhoogte. In totaal steeg de omzet met 7,4% tot N$ 1,8 miljard, gestimuleerd door hoge uitgaven voor huishoudelijke artikelen, auto’s en kruidenierswaren. In de afgelopen 12 maanden tot oktober daalde de omzet met slechts 0,2% tot $ 97,6 miljard.

De groei was over het hele land verspreid, waarbij de detailhandel in Auckland met 3,6% steeg tot $ 315 miljoen. In Canterbury steeg de omzet met 9,3% tot $ 280 miljoen.

Per sectoren kende de auto- en onderdelenindustrie de grootste stijging in het derde kwartaal. De omzet steeg met 13%, gevolgd door voedings- en slijterijen, die eveneens sterk presteerden.

Een robuuste bouwsector leidde ook tot sterke verkopen in de hardware-, bouw- en tuinbenodigdheden-data. Het bureau zei:

“Hoewel de uitgaven op jaarbasis voor de meeste industrieën bemoedigend zijn, lijdt de horeca nog steeds onder de economische gevolgen van grensbeperkingen en een verdere lockdown-periode die voor een deel van dit kwartaal aan de regio Auckland is opgelegd.”

De NZD / USD stijgt ook vanwege de relatief zwakkere Amerikaanse dollar. De dollarindex (DXY), die de sterkte van de dollar meet, is met meer dan 0,15% gedaald. Dat komt vooral door een risicovol sentiment, aangezien investeerders de dollar verlaten vanwege de komende vaccinaties. Mediaberichten suggereren dat landen als de VS en het VK van plan zijn de komende maand met vaccinaties te beginnen.

NZD/USD technisch overzicht

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

Op de dagelijkse grafiek zien we dat de NZD / USD recent aanzienlijk is gestegen. Begin deze maand slaagde het paar erin boven het weerstandsniveau op 0.6792 te komen, het hoogste niveau van juli en september. Het verliet ook het stijgende driehoekspatroon, dat meestal bullish is, zoals je kunt zien in onze gratis forex trading cursussen.

Het paar bevindt zich boven de 15 en 25-daagse voortschrijdende gemiddelden, terwijl de Average Directional Index (ADX) is opgeschoven naar 33, wat meestal een teken is dat de trend zal doorzetten. Daarom zal het paar blijven stijgen, met een volgend weerstandsniveau op 0.700.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld