Libra Association benoemt een nieuwe general counsel

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 26, 2020
  • Saumya Bhavsar voegt zich bij Libra Networks.
  • Volgens de MD van Libra Networks zal Bhavsar helpen bij een compatibel betalingssysteem.
  • Bhavsar gelooft dat het Libra project zal helpen bij het introduceren van ongekende financiële inclusie.

De Libra Association, het orgaan dat het Libra stablecoin-project van Facebook beheert, heeft Saumya Bhavsar, een ex-OCC-aanklager en expert van de centrale bank, aangenomen. De organisatie maakte dit nieuws bekend via een officiële aankondiging op 25 november en merkte op dat Bhavsar de rol van general counsel van Libra Networks op zich zal nemen, een dochteronderneming van de Libra Association, die het op blockchain gebaseerde Libra-betalingssysteem beheert. Naar verluidt maakt deze aanstelling deel uit van het plan van de vereniging om een crypto- en betalingssysteem te lanceren.

In een reactie op haar benoeming in de aankondiging zei Bhavsar:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Ik vind het geweldig om lid te worden van de Libra Association terwijl deze zich ontwikkelt naar een meer inclusief mondiaal financieel systeem. Samen met velen in de banksector heb ik het Libra-project van veraf bekeken en ben ik van mening dat het Libra-betalingssysteem klaar is om de sector te transformeren en ongekende financiële innovatie en inclusie mogelijk te maken op een moment dat we dat het meest nodig hebben.”

James Emmett, algemeen directeur van Libra Networks, merkte op dat Bhavsar een strategische leider is. Hij voegde eraan toe dat ze heeft aangetoond dat ze in staat is om met succes juridische, regelgevende en operationele functies te vervullen in een van de meest streng gereguleerde sectoren. Volgens Emmett is de aanstelling van Bhavsar cruciaal, omdat het zal helpen bij het lanceren en beheren van een conform betalingssysteem.

Bhavsar’s vorige rollen

Bhavsar is lid geworden van Libra Networks met 20 jaar leiderschapservaring in financiële dienstverlening. Voorafgaand aan deze benoeming werkte ze bij vooraanstaande banken en regelgevende instanties in de VS en de EU. Haar meest recente functie was bij Credit Suisse, waar ze werkte als algemeen directeur, wereldwijd hoofd regelgevende zaken en groepshoofd gegevensbescherming.

Andere bankfuncties zijn onder meer gedelegeerd bestuurder bij UBS en assistent general counsel bij Euroclear Bank. In deze hoedanigheid leidde ze de juridische afdeling die adviseerde over en zorgde voor de naleving van grensoverschrijdende regelgeving, schikkingsovereenkomsten met Amerikaanse autoriteiten. De teams behandelden ook fusietransacties namens de banken. Volgens de Libra Association heeft Bhavsar’s enorme kennis op het gebied van bank-, effecten- en privacywetten, aangevuld met innovatieve praktische oplossingen, haar geholpen om haar te definiëren als een vertrouwde leider, adviseur en strateeg.

Behalve dat ze een bankexpert is, heeft Bhavsar ook kennis van juridische, regelgevende en nalevingskwesties. Ze bracht een aanzienlijke hoeveelheid tijd door in de publieke sector, waar ze werkte als senior advocaat in de Enforcement and Compliance-divisie van het US Department of Treasury’s Office of the Comptroller of the Currency (OCC). Ze werkte ook in de Europese Commissie en het Britse parlement.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld