Cryptobeurs Bybit rolt driemaandelijkse Bitcoin Futures uit

Geschreven door: Ali Raza
november 27, 2020
  • Bybit zegt dat het contract geen financieringsvergoeding zal aantrekken.
  • Bybit wil traders meer handelsmogelijkheden geven.
  • Binance heeft ook het driemaandelijkse Bitcoin-futurescontract voor zijn gebruikers geïnitieerd.

Cryptocurrency-derivatenbeurs Bybit zei dat het een BTC / USD driemaandelijks futurescontract lanceert. Volgens de aankondiging gaat het futures-contract op 30 november live, met twee contracten die bij de lancering worden aangeboden. Beide contracten – BTCUSD1225 en BTCUSD0326 – beginnen respectievelijk op 20 december 2020 en 26 maart 2021.

De beurs kondigde ook de introductie aan van een breed scala aan producten en functies op zijn uitwisselingsplatform. Het online handelsplatform van het bedrijf is al twee jaar actief en er komen nog meer functies bij het begin van het derde jaar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het plan is om zowel driemaandelijkse futurescontracten als subrekeningen op te nemen, aangezien het probeert het MetaTrader-handelsplatform voor vreemde valuta te integreren in het portaal van de beurs.

Geen financieringskosten voor het futurescontract

Volgens Bybit worden er geen financieringskosten in rekening gebracht voor het nieuwe futures-contract. Dat betekent dat beleggers en handelaren op het platform hun posities gedurende het hele contract kosteloos kunnen behouden.

Bitcoin-futures stellen de handelaar in staat om digitale valuta’s af te handelen op een specifieke datum in de toekomst en een vaste prijs, net zoals bij het conventionele futures-contract.

Het aanbieden van driemaandelijkse Bitcoin-futurescontracten is geen nieuw fenomeen in de Bitcoin (BTC) en crypto-industrie, aangezien Bybit niet de eerste is die dergelijke contracten aanbiedt. Binance, gevestigd in Malta, biedt sinds januari van dit jaar dergelijke contracten aan . Andere topbeurzen hebben vergelijkbare contracten aangeboden. Het idee is om handelaren meer handelsopties te geven met meerdere tools en functies.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Het versterken van de waardepropositie van de beurs

Mede-oprichter en Chief Executive Officer van Bybit Ben Zhou heeft zijn mening gegeven over de ontwikkeling. Hij zei dat het bedrijf er altijd goed in is geslaagd om zijn serviceaanbod aan handelaren op zijn platform te verbeteren. “Bij Bybit zijn we voortdurend op zoek naar manieren waarop we de diensten die we aanbieden kunnen verbeteren“, zei hij.

Zhou herhaalde verder dat de introductie van de functies en producten de waardepropositie zal vergroten en de handel in cryptoderivaten naar een hoger niveau zal tillen.

Volgens de beurs kunnen handelaren gebruik maken van de hedge-modus of eenrichtingsmodus, met vergrendelde posities die niet onderhevig zijn aan vergoedingen of kosten.