Compound liquidator verdient $4 miljoen door hoge Dai-prijs

Geschreven door: Ali Raza
november 27, 2020
  • De cryptoprijscorrectie had onvoorziene gevolgen voor DAI.
  • Een liquidator van Compound slaagde erin $4 miljoen te verdienen aan een DAI-prijswijziging.
  • De DAI-prijs steeg alleen op beurzen die de orakels van Compound gebruikten.

De laatste week bracht een grote prijsstijging voor de cryptocurrency-markt, waardoor Bitcoin zelfs een kort moment $ 19,1k bereikte. Donderdag 26 november startte echter een sterke correctie waardoor veel munten maar liefst 10% van hun waarde verloren, wat ook aanzienlijke gevolgen had op de stablecoin-markten.

Uitwisselingen met behulp van samengestelde orakels zagen de DAI-prijs stijgen

Toen de cryptomarkt donderdagochtend UTC prijsdalingen begon te zien, haastten handelaren zich, zoals altijd, om te vertrekken. De meesten van hen wilden gewoon hun munten inwisselen voor stablecoins en wachten tot de prijscrash is afgelopen, zodat ze weer Bitcoin kunnen kopen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze nieuwe crash had echter een onverwacht effect op stablecoin Dai (DAI), die de prijs kortstondig zag stijgen van $ 1 naar $ 1,3.

Niet alleen dat, maar dit gebeurde alleen op twee beurzen: Uniswap en Coinbase. De stablecoin slaagde erin stabiel te blijven op veel andere grote platforms, zoals Bitfinex of Kraken.

Velen begonnen zich af te vragen waarom DAI zich zo gedroeg op Coinbase en Uniswap, maar niet op andere platforms, wat leidde tot het besef dat beide uitwisselingen worden gebruikt door het Open Price Feed-orakel van Compound.

Coinbase fungeert als de basislijn van het orakel, terwijl Uniswap zich gedraagt als een anker en gezondheidscontrole. Op het moment dat iedereen de markt begon te verlaten, faalde Uniswap echter in zijn functie en begon het een hogere prijs te posten dan normaal.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Een liquidator verdient $4 miljoen aan de stijging van de DAI-prijs

Een ding om op te merken is dat de liquidatie van Compound vanmorgen $ 89 miljoen bedroeg, met $ 52 miljoen afkomstig van DAI. Een bepaalde liquidatie stond apart, aangezien het 46 miljoen DAI terugbetaald.

Sam Priestley, een bekende DeFi-onderzoeker, merkte op dat de liquidatie werd gedaan door een COMP farmer die DAI- en USDC-onderpand gebruikte om recursief lenen in dezelfde valuta’s mogelijk maakte. Hierdoor kwam de rekening door de DAI prijsstijging onder de liquidatiedrempel terecht.

Als gevolg hiervan nam de liquidator $ 50 miljoen aan cDAI in beslag, terwijl hij slechts $ 46 miljoen terugkeerde. Kortom, de curator verdiende $ 4 miljoen. De liquidator gaf vier andere transacties uit, waardoor een extra schuld van $ 6 miljoen werd weggenomen.