Everipedia maakt Aave investering in een Tamagotchi game aan

Geschreven door: Ali Raza
november 28, 2020
  • Op Tamagotchi geïnspireerde Aavegotchi begon veel aandacht te trekken.
  • De game trok ook een aanzienlijke AAVE-investering aan, zoals Everipedia meldde.
  • De investering ging naar Pixelcraft Studios uit Singapore, die een populaire nieuwe game ontwikkelden.

Tamagotchi was een grote hit toen het oorspronkelijk uitkwam, en hoewel veel nieuwere generaties het spel niet eens herinneren, waarderen de ouderen het tot op de dag van vandaag nog steeds. Dit is de reden waarom een Tamagotchi-geïnspireerde game wordt ontwikkeld op de Aave’s (AAVE) blockchain, Aavegotchi, de laatste tijd behoorlijk wat aandacht begon te trekken.

Everipedia kondigt investering aan in Aavegotchi

Everipedia gebruikte zijn Twitter-account om de recente Aave-investering twee dagen geleden, 26 november, aan te kondigen. Het zei dat “#AAVE investeert in Pixelcraft Studios, het team achter @aavegotchi, een door Tamagotchi geïnspireerd NFT-verzamelgame aangedreven door het protocol van Aave.”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Pixelcraft Studios is een in Singapore gevestigd bedrijf dat de nieuwe game op basis van Non-Fungible Token (NFT) heeft ontwikkeld, die is geïnspireerd door Tamagochi. Het spel, mogelijk gemaakt door het Aave-protocol, wordt ook beheerd met AavegotechDAO, via zijn token GHST.

Dit is een nieuw token, dat pas in september 2020 werd gelanceerd, met een prijs van $ 0,8. Het token vertoonde echter een sterke volatiliteit in de eerste maand. Op een gegeven moment steeg de prijs tot bijna $ 1, maar werd vóór het einde van september met bijna 50% verlaagd. Onmiddellijk daarna groeide de prijs echter weer tot $ 0,8, en daalde daarna weer naar $ 0,5.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De game-industrie verandert

Aave heeft de laatste tijd behoorlijk grote bewegingen gemaakt, omdat het ook een nieuw partnerschap aankondigde met een op Pokemon geïnspireerd spel, Axie Infinity. Met het spel kunnen spelers rondreizen en Axies verzamelen, dit zijn verschillende fantasiewezens.

Spelers kunnen ook deelnemen aan gevechten, waarbij de winnaars een bepaald aantal tokens worden beloond. Degenen die de tokens bezitten, kunnen ook profiteren van een speciale NFT, die wordt geleverd in de vorm van een uniek personage dat kan worden gebruikt in de wereld van het spel.

Onnodig te zeggen dat niet-vervangbare tokens een grote impact hebben op de game-industrie. Ze brengen nieuwe functies, nieuwe mogelijkheden en voegen nieuwe wendingen toe aan de mechanica van de games, waardoor steeds meer mensen geïnteresseerd raken in gaming, crypto, blockchain en verschillende soorten tokens.